Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler Üçüz minikler, üçüz ninelerini unutmadı

        Ordu'nun Perşembe ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki üçüz çocuklar, 81 yaşındaki üçüz ninelerin Dünya Yaşlılar Günü'nü pasta keserek kutladı.

        Merkez İsmail Dede İlkokulu'nda öğrenim gören 10 yaşındaki üçüzler Murat Enes, Sümeyye Eslem ve Sıla Ebrar Çatı, okul müdürü Turan Aksoy'un düzenlediği etkinlikle, Yazlık köyüne giderek burada 81 yaşındaki üçüzler Emriye, Hacer ve Hayriye Sarı'nın ellerini öpüp Dünya Yaşlılar Günü'nü kutladılar.

        Aldıkları pasta ile köye giden üçüzler, pastadaki mumlara Sarı kardeşlerle üflediler, daha sonra kestikleri pastadan ninelere ikram ettiler.

        Duygulu anların yaşandığı kutlamada AA muhabirine açıklama yapan ''nine'' üçüzlerden Emriye Sarı, unutulmadıkları için çok sevindikleri söyledi. Çocuklara teşekkür eden Sarı, ''Allah bizim gibi onlara da uzun ömür versin'' dedi.

        Hacer Sarı ise ilk defa Yaşlılar Günü'nde hatırlandığını belirterek, ''Çocuklara ve okul müdürleri ile öğretmenlerine teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

        Hayriye Sarı da çocukları ellerinde pasta ile görünce çok şaşırdığını, unutulmamanın çok güzel olduğunu belirtti.

        Her yıl kutlayacaklar

        Üçüz çocuklardan Murat Enes Çatı da mutluluğunu dile getirerek, ''Yaşlı yengelerimiz çok iyi, çok güzel insanlar. Onları çok seviyorum. Bundan sonra da her yıl kendilerinin Yaşlılar Günü'nü kutlamaya geleceğiz. Onlar yeter ki hatırlansın'' diye konuştu.

        Müdür Turan Aksoy ise okul olarak kendi üçüzlerini alıp yaşlı teyzeleri ziyaret etmek istediklerini belirterek, ''10 yaşındaki üçüzler ile 81 yaşındaki üçüzleri buluşturduk. Bu nedenle çok mutluyuz. Allah ninelerimize verdiği uzun ömrü okulumuzda öğrenim gören bu çocuklarımıza da versin'' dedi.

        Aksoy, bundan sonraki yıllarda da üçüz nineleri ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ