Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Moda 2015 yaz sezonu, 2015 yaz sezonu erkek modası, erkek giyim, erkek yaz modası, esra çoruh

        ESRA ÇORUH / HT CUMARTESİ

        ecoruh@htgazete.com.tr

        Desenler sınırsız

        Önümüzdeki yaz sezonunda da tasarımcılar desen konusunda ellerini korkak alıştırmamış. Farklı desenler, çarpıcı renklerle yeni sezona göz kırparken özgün hikâyeler, tasarımcılara desen konusunda ilham kaynağı olmuş. Missoni klasik zikzak çizgilerine modern dokunuşlar katmış, Sarah Burton imzasını attığı Alexander McQueen koleksiyonunda çizgili desenlerde yaratıcılığını konuşturmuş. Dolce&Gabbana koleksiyonunda ise İspanyol çini motifleri, flamingo dansçılarından esinlenilmiş puantiyeli bluzlar, takımlar, boğa baskılı üstler ve çiçek desenleri göze çarpıyor. Marc Jacobs’ın aksesuvarlarda bile kullandığı pembe çizgileri, Dünya Kupası’ndan ilham aldığını düşündüğümüz Antonio Marras’ın futbol topu baskıları, Hackett ve Ermenegildo Zegna’nın çizgili takım elbiseleri, Salvatore Ferragamo’nun desenli gömlekleri 2015 yaz sezonunun akıllarda kalacak desenleri.

        Kruvaze takımlar

        Tek düğmeli takım elbiselerin yanı sıra tasarımcılar, kruvaze kesim nostaljik takım elbiselere de fırsat tanımış. Alexander McQueen, Hackett, John Richmond koleksiyonlarındaki en güçlü parçalar, hiç şüphesiz kruvaze takım elbiseler oldu. Versace’nin mavi, Marc Jacobs’ın lacivert bol kesim kruvaze takımları ile Ermenegildo Zegna’nın klasik kalıbıyla özdeşleşen kruvaze kesimleri, tek düğmeli takımlara yeni sezonda rakip oluyor.

        Bembeyaz bir sayfa

        Şimdiden söylemekte fayda var. Hazır indirim dönemindeyken önümüzdeki yaz sezonu için beyaz takım elbiselere mutlaka yatırım yapın. Yazın en şık parçası olmaya aday beyaz takım elbiseler, tasarımcıların üzerinde titizlikle durdukları parçalardan. Costume National, Versace, John Varvatos, Marc Jacobs, Richard Nicoll, Alexander McQueen, Neil Barrett ve Corneliani koleksiyonlarındaki takım elbiselerde hem baştan aşağıya beyaz rengin ön planda olduğunu görüyoruz hem de tek parçalarda beyazın hâkimiyetine şahit oluyoruz.

        Rengârenk yaz

        Tasarımcılar, 2015 yaz sezonu için desenlerin yanı sıra renk konusunda da cömert davranıyor. Turuncu, pembe, mavi ve toprak tonları önümüzdeki yaz erkeklerde en çok göreceğimiz renkler arasında. Hackett, Christopher Kane, Bottega Veneta, DKNY, John Richmond renklere bürünen koleksiyonlarla karşımızda olacak. Ayrıca Christopher Raeburn gibi farklı renk skalasını tüm tasarımlarına taşıyan da var, Top Man gibi detaylarda kullanan da. Burberry’nin koleksiyonunda hayran kaldığımız duman rengi, eskitilmiş turuncu ve kırmızı tonları ile açık bakır, fırtına mavisi ve safran sarısı hâlâ hafızalarımızda... Dolce&Gabbana’nın kırmızılara bürünen şık matadorları, Prada’nın mavi tonlarıyla karşımıza çıkan yakışıklı erkekleri ve Versace’nin pembe, altın, mavi ve toprak tonlarıyla yeni sezonda beyler renk konusunda kararsız kalacak gibi görünüyor. Siyahtan sıkılanlar için 2015 yaz sezonu biçilmiş kaftan!

        Bermuda şort

        Şortsuz bir yaz geçmeyeceği için, tasarımcılar da koleksiyonlarında şortlara yer vermeyi ihmal etmemiş. Takım elbiselerin yaz versiyonları 2015 yaz sezonunda şortyelek ya da şortceket ikilisiyle karşımıza çıkıyor. Ayrıca tişörtle tamamlanan sportif keten şortlar, bol kesimlerle yeni sezonun en cool parçası olmaya aday gibi. Bottega Veneta, Calvin Klein, John Richmond, Iceberg ve Salvatore Ferragamo gibi daha birçok markada bermuda şortları, farklı renk ve desenlerde tasarlanmış.

        Dış giyim

        Önümüzdeki ilkbahar-yaz sezonunda dış giyim parçaları güçlü erkeklerin arzu nesnesi olmaya aday. Yağmurluklar, deri ceketler, trençkotlar ve bomber ceketler sezonun en cool parçalarından olacak. Seçenek çok olunca erkekler kendi tarzlarına uygun en şık parçayı yeni sezonda kendileri belirleyebilecek. Metalik tonları dış giyim parçalarında tercih eden DKNY ve Neil Barrett, denim ceketlerle Burberry, renkli bomber ceketlerle Richard Nicoll ve trençkotlarla Salvatore Ferragamo ile Burberry yeni sezonda beylerin şıklığına eşlik edecek.

        2015 YAZ MODASI Dikkatimizi çekenler

        Sokak Modası

        2015 ilkbahar-yaz sezonuna ait koleksiyonların tanıtıldığı Pitti Uomo Fuarı yine sokak modasıyla ön plana çıktı. Modanın başkenti İtalya’nın Floransa şehrinde yapılan Pitti Uomo Fuarı gerçekten göz kamaştırıcı sokak stilleriyle, modanın bir erkek için neler ifade edebileceğini bize açık açık gösterdi. Erkek modasının en şık örneklerini görebileceğimiz Milano sokakları, stil sahibi beylerle doldu taştı. 2015 ilkbahar-yaz sezonu koleksiyonlarına ait sunumları izlemeye gelen beyler, önümüzdeki sezonun trendi ipuçlarını da verdi. Renk kombinasyonlarında sınır tanımayan İtalyan erkekleri, desen konusunda da oldukça cesur. Kısa paçalı pantolonlarla tamamlanan şık ayakkabılar, yelek-ceket takımlar, renkli gömlekler, mavi takım elbiseler ve slim fit kesim pantolonlar Milano sokaklarından yeni sezona taşıyabileceğiniz trendler arasında. Sokaklara göz atın ve ilham alın...

        Tebrikler

        Dünyanın önde gelen markalarının katıldığı Pitti Immagine Uomo Fuarı’nın konuğu Kığılı, dünyanın birçok önemli markasının yanında yeni sezon için hazırladığı tasarımlarla dikkatleri üzerine çekti. Fuarda Türkiye’yi temsil eden markalardan biri olan Kiğılı’yı tebrik ediyoruz.

        Güçlü matadorlar

        Birkaç sezondur Sicilya etkisinde olan tasarım ikilisi Domenico Dolce ve Stefano Gabbana nihayet gözünü başka bir yöne çevirdi. 2015 yaz koleksiyonunun çıkış noktasını İspanya’ya ve İspanyol boğa sporları olarak belirleyen marka, matador kıyafetlerinden esintiler taşıyan bir koleksiyon hazırladı. Jakarlı bolerolar, nakışlı ceketler, boğa baskılı üstler ve diğer üç boyutlu süslemelerle Dolce &Gabbana tarzı ortaya konulmuş. Özetle yakışıklı İtalyan beyleri, çarpıcı Dolce&Gabbana tasarımlarıyla yürekleri hoplatmaya devam edecek.

        Hikâye gibi koleksiyon

        Ünlü roman ve gezi yazarı Bruce Chatwin ’den ilham alınarak hazırlan an Burberr y Prorsum 2015 İlkbahar -Yaz Erkek Koleksiy onu kısa bir hikâye tadında tanıtıldı. Defile, İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Benjamin Clementine’in çok özel canlı performansı eşliğinde gerçekleşti. ‘Kitap Kapakları & Bruce Chatwin ’ (Book Covers & Bruce Chatwin ) adı verilen koleksiyonda tarihi İngiliz kitap kapaklarından esinlenerek tasarlanan orijinal illüstrasyonlar ve tipografik baskılar kullanıldı. Sanatsal çizimler kaşmir, pamuk ve deri kumaşlar üzerine işlenmeden önce elde tasarlanıp renklendirildi. Koleksiyonun hikâyesini ve ince detaylarını çok sevdik.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ