Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altı ay önceydi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti teşkilatlarında değişim istemesinin ardından İzmir’de gözlerin Bülent Delican’a çevrildiğini aktarmıştım.

        Sakin ve beyefendi anlayışı ile öne çıkan Delican, partililer tarafından pasif kalmakla eleştiriliyordu.

        Hain FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin de içinde yer aldığı 4 yıllık görev süresini hatırlarsanız; geçmişte de başarılı bulduğumu yazdığım Bülent Delican için fikirlerim hiç değişmedi.

        Bu nedenle kendisinin de dediği gibi “alnı ak, başı dik” olarak bayrağı daha yukarıları taşıması için Aydın Şengül’e devretti.

        ***

        Peki, Aydın Şengül’ün 2. döneminde bizi nasıl bir AK Parti bekliyor?

        Bu sorunun yanıtı Şengül’ün sözlerinde gizli aslında.

        2009 yerel seçimlerini yöneten Şengül, 2015 yılı başlarında verdiği bir röportajda şöyle diyor;

        Tayyip Bey (Cumhurbaşkanı) ile 2009’u analiz etme şansım oldu. Bir başarısızlık varsa üzerime alıyorum dedim. Kendisinin bana aynen söylediği şuydu: İzmir hiç başarısız değil. Biz Türkiye genelinde yüzde oy kaybettik. İzmir oyunu koruyan illerden birisi.”

        - “Ayrıca 2008’de ekonomik kriz vardı. Etkisi de 2009 seçimlerine denk geldi. Seçmeni etkileyen en önemli faktör evine ekmek götürememe korkusudur.”

        - “Bizim yaşam tarzına müdahale etme gibi bir düşüncemiz yok. Sürekli böyle bir şey varmış gibi pompalanıyor. Kaldı ki olsaydı da yıllardır iktidardayız. Bunu yapmak için yerel yönetimi kazanmaya gerek yoktu. Biz teşkilat olarak bunu anlatamadık.”

        - “İzmir’de 1 milyona yakın oy alıyoruz. Yani en fazla oy aldığımız 3. il İzmir.”

        - “Aziz Bey iyi bir ekip kuramadı. Geldiğinden beri kaç tane genel sekreter ve yardımcısı değiştirdi.”

        Ve dün.

        AK Parti’nin yeni İl Başkan Şengül şöyle dedi: “Ben insanların kimliklerine, yaşamına bakmayacağım. Dış görünüşüne de bakmayacağım. Kalbine, bakacağım. Hepiniz birer Aydın Şengül, il başkanı olun. Tek başıma çok şey yapamam ama biz bir olursak İzmir’e çok şey verebiliriz.”

        Şengül, geçmişteki tecrübesiyle kentteki tüm dengeleri değiştirebilir.

        Ve bu hizmet yarışının kazananı da İzmir olacaktır.

        Diğer Yazılar