Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Önde oynadı. Sürekli pres yaptı. Hataya zorladı. Fenerbahçe çok akıllı bir taktik uyguladı.

        Çok iştahlıydı Fenerbahçe. “Ben bu maçı ya kazanacağım, ya kazanacağım” dercesine son derece hırslıydı.

        Başakşehir’i sahasından çıkartmadı. Sürekli bastırdı. Futbol adına ne gerekiyorsa yaptı.

        Hemen şunu söyleyeyim. Fenerbahçe bu görüntüsüyle 40 maç oynasa 40’ın da da Başakşehir’i yenerdi. Hem de her seferinde farklı yenerdi.

        Dün galibiyetin mimarı kimdi? Aykut Kocaman... Başakşehir’i çok iyi çözmüştü Kocaman. Daha maçın başında işin rengi belli oldu. Başakşehir ne olduğunu bile anlayamadı. Özellikle ön bölgede yapılan pres, Başakşehir savunmasında çok büyük hatalara yol açtı. Goller de zaten göstere göstere geldi.

        Fernandao sadece 2 golle sınırlı kalmadı. Üstün fizik gücüyle bir buldozer gibi rakip savunmayı dağıttı. Giuliano da alkışlanacak bir görüntü ortaya koydu. Haksızlık yapmayalım. Takımın tamamı başarılıydı.

        Başakşehir’in ise o eski halinden eser yoktu dün. Çok acemice işler yapıldı. Sürekli top kaybedildi. Karşılık verilemedi. Çözüm üretilemedi.

        Emre Belözoğlu’nun eksikliği elbette ki çok büyük dezavantajdı ama böylesine silik bir Başakşehir için fazla bir maazeret göstermenin de bir anlamı yok.

        Başakşehir’de dün her bakımdan çok büyük kopukluklar vardı. Savunmanın göbeği hep açık verdi. Epureanu’nun eksikliği çok hissedildi. Orta sahadan da yeterli destek gelmedi.

        Haliyle ne oldu? Adebayor topla yok denecek kadar az buluştu. Başakşehir’in etkili ayakları resmen sustu.

        Sahi, bizim geçmişte izlediğimiz Başakşehir bu muydu!

        Şu da var. Yine bu Başakşehir değil miydi, geçen hafta Konya’da beraberliği zor kurtaran... Berbat bir oyun sonrası 1 puanla teselli bulan. Geçen hafta “Başakşehir böyle oynamaya devam ettiği taktirde ne olduğunu anlayamadan tepetaklak gider ve şampiyonluğa uzaktan el sallar” şeklinde düşüncelerimi dile getirmiştim.

        Başakşehir öyle net S.O.S veriyor ki, kafalarda soru işaretleri oluşturmaya başladı.

        Dünkü sonuç ve görüntü, yeni düşünceleri de ortaya çıkarttı elbet. Nedir bu? Fenerbahçe gövde gösterisi yaptı, moral depoladı, iyi bir yol aldı. Peki, Başakşehir için ne demeli? Peşpeşe iki kez sınıfta çaktı. Maratonun ne kadar zorlu olduğunu çok iyi anladı.

        Abdullah Avcı yaraları acilen sarmazsa eğer, önümüzdeki haftalarda çok daha büyük acılar yaşanabilir.

        GİULİANO

        Nefis işler yaptı. Sahanın yıldızıydı.

        ARDA TURAN

        Sahaya çıkmasaydı daha iyiydi.

        Diğer Yazılar