Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şimdi gelelim konunun detaylarına.

        Gerçekten de Murat Karayalçın'ın ve Aziz Kocaoğlu'nun CHP Ankara ve İzmir adaylığından çekilmeleri gündemde. Karayalçın ile başlayalım.

        Kulislerde konuşulan dedikodulara göre karayalçın parti yönetimiyle ilgili büyük sorunlar yaşıyormuş. Bu durum CHP’nin Çankaya adayının belirlenmesinde doruğa çıkmış. Biliyorsunuz CHP’nin hala Çankaya adayı belli değil. Karayalçın Mehmet Moğultay ve Doğan Taşdelen isimlerinin üzerinde duruyor “Ya olacak ya olacak” diyormuş. Bu isteğini Baykal’a da iletmiş ve baykal’dan bu arkadaşlarla çalışmayı düşünmüyoruz yanıtı almış.

        Öte yandan CHP genel merkezinden bazı isimler, şimdi Karayalçın'ın seçim bürosu olarak kullanılan Çevre sokaktaki eski genel merkezdeki makam odasının Deniz Baykal için geldiğinde kullanması amacıyla yeniden hazırlanması teklifine Baykal'ın sıcak bakmadığını söylüyorlar. Aynı isimlerin, binanın dışında sadece Karayalçın'ın posterinin asılı olmasının enteresan olduğunu, oda hazırlamadan önce binaya Deniz Baykal'ın posterinin asılmasının gerektiğini söyledikleri de kulaktan kulağa fısıldananlar arasında.

        Tabii bunlar sadece suyun üzerinde görünenler. Esas meselenin daha derinlerde yattığını bilenler CHP ile Karayalçın arasındaki iplerin her an kopabileceğini söylüyorlar.

        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na gelince...

        Kocaoğlu'nun da uzun süredir ciddi biçimde gerginlik yaşadığı İzmir'in eski il Başkanı Kemal Karataş'ın Konak'ta belediye başkan adayı yapılmasına içerlediği ileri sürülüyor. Adaylığının açıklanması süreci de yılan hikayesine dönen Kocaoğlu bugünlerde partisiyle yine gergin günler yaşıyor ve onun da her an adaylıktan çekilebileceği söylentileri ayyuka çıkmış durumda.

        Ancak bu arada bir sürü aracı da devrede, aday ilanının son günü olan 17 şubata kadar pürüzleri gidermeye, ilişkileri düzeltmeye çalışıyorlar. Özellikle genel merkez cephesinin konuyla ilgili olarak pek endişeli olmadığı, olaya "siyasette olur böyle şeyler, kol kırılır yen içinde kalır. zaten kol da kırılmadı sadece biraz incinmiş olabilir" mantığıyla yaklaştığı söyleniyor.

        Bitirmeden….

        Peki bu işi toparlama görevi kime verilmiş dersiniz?

        Tabii ki Mehmet Sevigen.

        Son günlerde adını bolca duymaya alıştığımız çarşaf açılımının arkasında yer alan isim, İstanbul milletvekili Mehmet Sevigen, şimdi de küskünleri teselli turlarına başlamış.

        Kanımca eğer CHP Kocaoğlu ve Karayalçın’dan vazgeçerse büyük yara alır.

        İzleyip hep beraber göreceğiz.

        balcicekpamir@haberturk.com

        Diğer Yazılar