Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yapım çalışmalarının yaşattığı trafik sıkıntısı yüzünden İzmir’de tramvaya karşı inanılmaz bir antipati başladı. Daha düne kadar raylı sistemin bu versiyonu için alkış tutanlar bile bu aralar sürekli toplu taşımadaki yeni alternatifin gereksizliğinden dem vuruyor.

        Bu açıdan bakarsak, dünyanın pek çok ülkesinde, tarihi 200 yılı geçen, Türkiye’ye 100 küsur yıl önce gelen bir toplu taşıma sistemini ülkenin 3. büyük kentine gereksiz bulanları anlamak mümkün değil.

        Daha önce de yazdım.

        İzmir’de tramvay kazandırma yolundaki girişimleri yüzünden eleştirilmesi gereken son insan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’dur. Zira yıllar yıllar önce yapılması gereken bir yatırımı yapan değil, yapmayan eleştirilmeli.

        Eğer İzmirli tramvay konusunda illa ki birilerini eleştirecekse, o Kocaoğlu değil, ondan önceki belediye başkanları olmalı.

        Aziz Kocaoğlu, İzmir’e tramvay kazandırma inadı ile doğru bir adım atmıştır. Bunu kabul etmek lazım.

        HERKESLE konuştum

        Ama... İşin bir de aması var.

        Proje doğru olmasına doğru da, ya tramvayın rotası? Bu konuda sayısız insanla konuştum... Aralarında turizmciler, şehir plancıları ve işletmeciler var. Karşıyaka’daki güzergaha kimsenin bir itirazı yok. Ama Konak’ın güzergahı konusunda ciddi tereddütler var. Hattın Gazi Bulvarı, Şair Eşref Bulvarı, Alsancak Garı gibi bölgelerden geçmesini anlamsız buluyorlar. Hatta gelecekte bu bölgede daha büyük trafik sıkışıklığı yaratabileceği yolunda endişeleri var. Hepsine göre, tramvay hattı Konak’tan Kordon’a bağlanarak tüm Körfez’i dolaşacak şekilde planlanıp Alaybey’de Karşıyaka hattı ile buluşsaydı toplu taşıma için yaratacağı seçeneğin dışında bir de gezi hattı oluştururdu.

        Hani hep “İzmir denizle buluşuyor” deniliyor ya... Bu yolla raylı sistem de buluşmaya farklı bir seçenek oluşturabilirdi. Ama nedense İzmir Büyükşehir Belediyesi bu seçeneği tercih etmedi. Teknik veya bürokratik engelleri olabilir. En azından İzmir trafiğinin en yoğun olduğu arterlere yeni taşıt sokma riski yerine, o engellerle boğuşulsaydı en azından yorulan İzmir ve İzmir olmazdı. Tabii İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Alsancak konusunda kafasında bilmediğimiz başka projeleri varsa bilemem. Mesela, özel araçlar için Alsancak Bölgesi’ne girişi ücretli yapıp, halkı sadece toplu taşımaya yönlendirmek gibi. Galiba bunu öğrenmek için en iyisi beklemek...

        Başka çaresi de yok ki!

        Diğer Yazılar