Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Urla’da keyif veren bir gelişme yaşanıyor. Bu şirin ilçe, dünya markası olma yolunda küçük gibi görünen ama son derece sağlam ve emin adımlar atıyor.

        Hem de kendi değerleri ile... Mesela şarabı ile... Can Ortabaş, Yavuz Karacasulu, Bülent Akgerman ve Deniz Barçın dörtlüsünün ateşlediği bağcılık ve şarapçılık bugün zirveye koşuyor. Urla şarapları her yerde bilinir oldu. Antik Klazomenai kentinde başlayan zeytinyağı üretimi, belki Edremit ve Ayvalık bölgesi kadar tanınmış değil ama daha yolun başında yakaladığı şöhret, Körfez ile rekabet edecek düzeyde.

        Avrupa’da, Amerika’da en ünlü şarküterilerin en özel köşelerinde Urla’nın organik yağlarını görmek mümkün.

        Urla’daki yağcılık Dr. Levent Köstem’in tırnaklarıyla kazarak yarattığı Zeytinyağı Müzesi ile adeta taçlanmış durumda.

        Büyükşehir’ien destekleri, Urla Belediyesi’nin büyük çabaları ile Uluslar arası boyuta taşınan Enginar Festivali sayesinde, bölgenin enginarı dillere destan hale geldi.

        HAYATIN BİR PARÇASI

        O güzelim coğrafyada yetişen organik ürünler artık mutfakların baş tacı. Dikkat ederseniz saydıklarımın hepsi Urla’da hayatın bir parçası.

        Şu an yapılan var olan değerlerin sunumu sadece. Bu doğa ve turizm cenneti ilçede, sessizce değerlerine yakışan, Urla ile örtüşen, konukların Urla’yı soluyabileceği bir turistik tesis açıldı geçtiğimiz günlerde. Dermenci Kardeşler, yıllardır Urla’nın lezzetlerini servis ettikleri Denizaltı Cafe ve Restoran’da edindikleri tecrübe ile ilçeye muhteşem bir butik otel kazandırdılar.

        Sezer ve Doğan Dermenci’nin 2 yılı geçen çabaları ile yapılan otel bana göre tesis fakiri olan Çeşmealtı’nda. 5 bin metrekarelik bir alanda ama sadece 11 odası var. Üstelik 111 odaya bedel bir enerji harcanarak yapılmış 11 oda. Dış kapısından içeri girdiğiniz anda doğallık ve Urla kokan tesisin her odası farklı bir özellikte. Ama hepsi de aynı özenin izlerini taşıyor.

        Gözü tırmalamayabilecek, insana rahatsızlık verecek hiçbir unsur yok. Her şey Urla kadar doğal. Geçtiğimiz hafta o otelde kısa bir mola verdim. Açıkça söyleyeyim, bugüne kadar yüzlerce konaklama tesisi görmüş biri olarak beni bile büyüledi. Otelin adı Ayşe Hanım Konağı. Dermenci kardeşler, kendilerini dünyaya getiren annelerinin adını vermişler buraya.

        Doğdukları ve doydukları Urla’ya gösterdikleri saygının bir eşi bu. Eminim Urla’nın özellikleri ve güzellikleri sayılırken bunların arasına bir de Ayşe Hanım Konağı’nı eklemek gerekecek.

        Diğer Yazılar