Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYNI gece iki kanalda birden anıldı Çin'deki gizemli Beyaz Piramitler'in adı. Önce Okan Bayül-gen'in Disko Kralı'ndaydı. Okan konuklarına, "Güney Amerika'da piramitleriyle ünlü olan yer neresidir?" diye sordu. Yanıt gelmedi. Ama konuklardan Gökhan Kırdar soruya cevaben çok enteresan bir şey söyledi. "Dünyanın en yüksek piramidi, Türkler tarafından Çin'de yapılan Beyaz Piramitler'dir!" Gecenin ilerleyen saatlerinde, Murat Bardakçı ile Pelin Batu'nun muhteşem tangosunun hemen ertesinde bu kez Bardakçı değindi konuya. Tarihle ilgili her sorunun cevabını bilen-veren Bardakçı şöyle söyledi: "Bu Beyaz Piramitlerle ilgili çok soru geliyor. Hakkında bir şey bilen var mı?" Murat Bardak-çı'nın hakkında bilgi sahibi olmadığı bir konuyla karşı karşıya olmanın heyecanıyla hemen internetin sonsuz bilgi evrenine daldım. Benim de ilk defa cumartesi gecesi adını duyduğum Beyaz Piramitlerle ilgili bulabildiğim bilgileri derledim-toparladım. Dinleyin, bakın siz de şaşıracaksınız. Meselenin en doğru cevabını, biliyorum önümüzdeki günlerde elbette yine Murat Bardakçı'nın kendisinden alacaksınız.

        FOTOĞRAFI 1957 YILINDA YAYIMLANMIŞ

        Beyaz Piramitler, Çin Halk Cumhuriyeti'nin sınırları içerisinde yer alan Xian şehrine 100 kilometre uzaklıktaki Qin Ling Shan dağlarında yer alıyor. 300 metre yüksekliğe ulaşan bu piramit, Mısır'da bulunan ve 157 metrelik Büyük Piramit'in yaklaşık iki katı yüksekliğinde. Bu gizli-gizemli piramit, 2. Dünya Savaşı sırasında Amerikalı pilot James Gaussman tarafından, Hindistan'dan Chungking'e malzeme taşırken görülmüş. Uçuştan dönen pilotun motorlarından biri arızalanmış ve benzin depolarının donduğunu sanarak daha alçak bir irtifaya inme kararı vermiş. Çok dikkatli olmak zorundaymış, çünkü tüm bölge dağlık araziyle kaplıymış. Bu dağlardan sakınmak için yan yattığında büyük, düz bir vadiye gelmiş. Tam önünde, sanki metalden yapılmış gibi parlayan devasa bir piramitle karşılaşmış. Piramidin tepe taşına hayran kalmış. Gaussman, bunun kristalden yapılmış olduğunu düşünmüş. Piramidi üç kez turlamış ve üssüne geri dönmüş. İstihbarat raporunda, "Çıplak arazi içinde büyük bir piramit duruyordu. Onun çok eski olduğunu tahmin ettim" diye yazmış. Raporu şu soruyla bitirmiş: "Onu kim inşa etti? Neden inşa edildi? İçinde ne var?" Daha sonra Alman araştırmacı-yazar Hartwig Hausdorf bölgeyi ziyaret etmiş ve piramidin fotoğraflarını çekmiş. Beyaz Piramit'in İkinci Dünya Savaşı sırasında Çin'e yardım malzemesi götüren bir C-54 uçağından çekilen fotoğrafı, ilk kez 1957 yılında Life dergisinde yayımlanmış. Bu piramitleri araştırmak üzere 1994 yılında bölgede bir araştırma gezisi yapan Alman bilim adamı Hartwig Hausdof da kendi koleksiyonundan birkaç resmin halka açılmasına izin vermiş. Haus-dorfa göre, piramitlerin yapım tarihi M.Ö. 2500'ler civarındaymış. Bölge, Çin Halk Cumhuriyeti tarafından yasak bölge ilan edildiğinden, piramitin içerisinde bulunan ve Mısır medeniyetinden çok ileri bir teknikle mumyalanmış olan cesetler ile Ön-Türkçe yazıtlar üzerinde araştırma yapılamıyormuş.

        PİRAMİTİ ÖN-TÜRK UYGARLIKLARI YAPMIŞ

        Türk bilim adamı Kazım Mirşan, bu şaşırtan piramitlerin Ön-Türk uygarlıkları tarafından yapıldığını iddia ediyor. Hatta piramit inşa tekniğinin ve mumyalama geleneğinin de Eski Mısır'a bizden geçtiği tezini öne sürüyor. Çin Hükümeti bilinmeyen bir nedenle bölgeye kimselerin girmesine izin vermiyor. Bu yüzden gidip yerinde araştırma yapabilmek de pek mümkün görünmüyor. Ama Beyaz Piramitler meselesi, önümüzdeki günlerde çok su kaldıracak gibi görünüyor. Bundan sonra sözü, sizden gelecek bu konudaki değerlendirmelere ve elbette tarihin büyük duayeni Sayın Bardakçı'ya bırakıyorum. Beyaz Piramit meselesi beni çok heyecanlandırdı; ben sadece o heyecanı sizlerle paylaşıyorum. Bakalım işin içinden ne çıkacak?

        Diğer Yazılar