Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen hafta Aliağa'da oynanan Aliağa Petkimspor-Er-demirspor maçını kazanan ev sahibi ekip dört beş hafta önce küme düşmesi kesinleşti diyenlere anlamlı bir cevap verdi. Aylardır paralarını alamayan son dört haftada yabancı oyuncularından yoksun, Head Coach'u istifa etmiş bir takım, Türk oyuncuları, yardımcı coachu, menajeri, yeni yönetimiyle bu işe baş koydular ve bir mucizeyi başardılar. Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi maçından sonra da yazdığım gibi, sporda başarının parayla pulla değil, inanmak ve mücadele ederek geldiğinin en büyük göstergesi oldular. İkinci yarının flaş ekibi çekişmeli geçen ilk üç periyodu geride götürdüğü karşılaşmada, Erdemirspor'u yenerken, Reha 26 sayı (4/6 üçlük), Hakan 21 sayı 9 ribaunt, Berkay 9 sayı 9 ribauntla öne çıkan isimler oldular. Dün Aliağa Petkimspor yönetiminin yaptığı gelecek yıl Beko Basketbol Ligi'nde devam edeceklerine dair açıklama da tüm İzmirli basketbolseverlerin yüreğine su serpti. Bu yıl yapılan hatalardan ders alan Aliağa Petkimspor, gelecek yıl bu sıkıntıları yaşamadan başarılı bir sezon geçirecektir, kanısındayım. İzmir'in Beko Basketbol Ligindeki diğer takımı Pınar Karşıyaka İstanbul'da kazanması halinde Play-Off'a kalacağı karşılaşmada, ligin en büyük şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe Ülker'e karşı koyamadı. Darüşşafaka CooperTres, Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'ni yenmesi ile dokuzuncu sırada kalınca, Pınar Karşıyaka başarılı geçen bir sezonu erken kapamak zorunda kaldı.

        Paradan çok, inanmak ve mücadele isteği

        Beko Basketbol Ligi'neyükselecek takımları belirlemek üzere oynanan dörtlü finalin ikinci ayağı geçen hafta Antalya'da yapıldı. Büyük mücadelelere sahne olan karşılaşmalarda yine bir İzmir ekibi Bornova Bld., mucizeler yaratarak gelecek sene Beko Basketbol Ligi'nde oynamaya hak kazandı. Konya'da oynanan ilk etap sonunda bir galibiyetle üçüncü sırada yer alan İzmir ekibi Antalya'da oynadığı üç maçı da kazanarak Tofaş'ın ardından ikinci sıraya yerleşti ve bu ekiple birlikte seneye birinci ligde oynamayı hak etti. Kendisinden çok daha büyük bütçeli İTÜ, Trabzonspor ve Beykozs-por gibi takımları geride bırakarak, bu başarıyı yakalayan Bornova Bld. için de, Aliağa Petkim'in son dört haftası için yazdığımız, başarı için paradan çok, inanmak ve mücadele gerektiği ifadelerini, kullanabiliriz. Gelecek sezon Beko Basketbol Ligi'nde 3 takımla temsil edilecek İzmir'in altın yılını yaşayacağını umuyorum.

        BAŞKAN SINDIR

        Bornova yeni Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'ın basket-bola sıcak bakması İzmir'in yeni takımı için büyük avantaj. SKY TURK kanalı maçların tümünü naklen yayınlayarak iyi bir hizmet verdi. Ancak son gün maçlarında kazananların küme çıkacağı, birbirini ilgilendirmeyen iki maçı yetkililerin aynı saate koymaları ve SKY TURK'ün Tofaş-Trabzon maçını tercih etmesi yüzünden, Bornova Belediyesi ile İTÜ taraftarları, takımlarının şampiyonluk maçını seyretmekten mahrum kaldılar.

        Gençler Türkiye Şampiyonaları

        Türk basketbolunun kalbinin attığı gençler şampiyonaları çok önemlidir. Geleceğin yıldızlarının sahneye çıktığı maçlar her zaman bütün Türkiye'nin dikkatini çeker. Bu hafta Antalya'da başlayan, pazar günü sona erecek erkekler şampiyonasının bir özelliği daha var. Türkiye'den izmirli Serkan Emlekve Manisalı Yılmaz Zafer'in içinde bulunduğu 28 ülkeden 44 hakem FIBA listesine girebilmek için sınav verecek. 16 takımın katıldığı turnuvada dörder ekipli dört grupta lig usulu oynanacak. Karşılaşmalar sonunda ilk ikiye girenler çeyrek finale kalacak. İzmir temsilcilerinden Pınar KSK ile Gelişim Koleji, Efes Pilsen ve GençTe-lekom'la aynı gruba düştü. Diğer temsilcimiz İzmir BŞB., BursaTed Kolejliler, Ankara Ted Kolejliler ve Beykoz'la eşleşti. Turnuvada cumartesi 19.00 oynanacak yarı final karşılaşması TRT 3 de naklen yayınlanırken, 17.00 de oynanacak diğer yarı final maçı banttan verilecek .Pazar günü oynanacak final maçı da naklen verilecek. Genç Bayanlar Türkiye Şampiyonası da Samsun'da yapılıyor. Burada Ege'yi Buca, İzmir BŞB ve Marmaris Koleji temsil ediyor.

        Diğer Yazılar