Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Basketbol altyapı müsabakaları Gençler (92-93), Yıldızlar (94-95), Küçük Erkekler (9697), Minikler (98-99) olmak üzere dört kategoride geçen ay başladı. Genç erkeklerde 35, yıldızlarda 40, küçük erkeklerde 53, miniklerde 47 takım katılırken, genç bayanlarda 6, yıldızlarda 13, küçük bayanlarda 17, miniklerde 16 ekip yer alıyor.

        Rakamlardan görüldüğü gibi erkeklerde ne kadar fazla ilgi varsa, bayanlarda da o kadar ilgisizlik var. Genellikle bayanlar voleybolu tercih ediyorlar. Maçlar saha içinde centilmence devam ederken, veliler tribünde onlardan daha heyecanlı ve fanatik davranıyorlar. Halbuki onların sakin davranıp çocuklarına örnek olmaları gerekir. Bir de takımı 70-80 sayı öndeyken, hala tam saha pres yapan antrenörler var ki karşı takım oyuncuların psikolojisini düşünmeden, sadece kendi egolarını tatmin ediyorlar. Birgün kendilerinin ve oyuncularının da aynı duruma düşebileceğini unutup, saygısızca hareket ediyorlar.

        Milli Takımlar'a İzmir'den 6 yolcu

        28 Ekim -1 Kasım günleri arasında Mustafa Derin antrenörlüğünde Bursa'da toplanan Genç Milli Takım'ın 16 kişilik aday kadrosuna, Pınar Karşıyaka'dan Orhun Güngören ve Onur Çalpan, Bornova Beledi-yesi'nden Samet Geyik katıldı. B Yıldız Milli takım da İstanbul'da Pamukspor tesislerinde antrenör Taner Günay gözetiminde, 21-25 Kasım tarihlerinde iki grup halinde 35 kişinin katılacağı bir kamp yapacak. Bu kampa İzmir'den Pınar Karşıyaka'nın pilot takımı olan Nergizs-por'dan Sergen Uçgun, Kaan Bekat ve Çağatay Kırkpınar davet edildi.Genç sporcularımızı, onları yetiştiren hocalarını ve ailelerini kutluyor, başarılar diliyorum.

        Liglerde geçen hafta

        Beko Basketbol Liginde geçen hafta Pınar Karşıyaka kendi sahasında ligin güçlü ekiplerinden Kepez Belediyesi'ni son periyottaki müthiş oyunu ile yenerek çok değerli bir galibiyet aldı. Bu yıl kuvvetli bir kadro kuran Kepez Belediyesi üst sıraları zorlayacak takımların arasında gözüküyor. Bornova Belediyesi de İstanbul'da oynanan müsabakada Darüşşafaka Cooper Tires'ı farklı yenerek, çok önemli bir başarıya imza attı. Bu maçta da yabancı oyuncular takımı taşırken, sakatlığı yeni geçen Yalçın, oynadığı on dakika içine dokuz sayı sığdırarak galibiyette büyük rol oynadı. Diğer İzmir ekibi Aliağa Petkimspor Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde hezimete uğrarken, ilerisi için ümit vermedi. Henüz takıma ısınamayan Quinton Hosley de bu maçta etkisizdi. Bu hafta takımlarımızı zorlu rakipler bekliyor.

        Bornova Belediyespor İzmir'de Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni ağırlarken, Aliağa Petkimspor yine evinde Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni konuk edecek. Pınar Karşıyaka ligin güçlü ekiplerinden Erdemirspor'la deplasmanda karşılaşacak.

        Diğer Yazılar