Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1972 yılında Karşıyaka minik takımıyla ilk resmi maçımı Göztepe'ye karşı Atatürk Spor Salonunda oynamıştım. Göztepe'nin en iyi oyuncusu da şu an Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanlığı yapmakta olan Ender Yorgancılar'dı. O günden sonra belki yirmi sene okul müsabakaları da dahil olmak üzere yüzlerce maç oynadım. Tabi bunların en unutulmazları 1976-82 yılları arasında Karşıyaka'da oynarken ve şampiyonluğu kovalarken yapılan maçlardı. Atakan Karakaplan antrenörlüğünde Nadir, Şadi, Celal, Tayfun, Mehmet, Firuz ve diğer arkadaşlarımızla her ekibe kafa tutarken efsanevi bir takım oluşturmuştuk. O zamanlar Atatürk Spor Salonu'na seyirciler sığmazdı. Hatırlarım çoğu arkadaşım maçları kalorifer borularının üstünde oturarak seyrederdi. Tabi 78 yılında Turgay Demirel, Aytek Gürkan, Emir Turam, Celal Arısan'lı genç milli takımın kaptanı olarak sahaya çıkıp Fransa'yı son maçta yenerek Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazandığımız turnuvanın keyfini de yine bu salonda yaşamıştık. İki ay önce Atatürk Spor Salonu yalnızca voleybola tahsis edildiğini duyunca kulaklarıma inanamadım. Orası yıllarca İzmir sporunun mabedi olmuştu. Karşıyaka basketbol maçı biter Şükrü, Erdal, Mustafa Topaç, Mehmet, Zeki, Feyza'lı Göztepe'nin voleybol maçını izlerdik. Şimdi neden sadece voleybol anlamış değilim. Bu tarihi kararı veren ilgililerin konuyu tekrar gözden geçirip yapılan yanlışlıktan en kısa zanda dönmelerini diliyorum.

        Eski dostlar toplanmaya başlıyor

        Dört yıl önce başladığımız bir yıl büyük bir keyifle süren eski basketbolcuların toplanıp ayda bir yemek toplantılarına tekrar başlama kararı aldık. Bu kararı yıllarca yan yana Karşıyaka'da top koşturduğumuz Tayfun Candaş'ın dünya şampiyonu güreşci babası Muharrem amcamızın cenaze töreninde aldık. Tanrı'dan kendisine rahmet diliyoruz. Tüm spor camiasıyla birlikte eski basketbolcular ve yöneticiler de tam kadro cenazede bulundular..Organizasyonu halen İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Genel Koordinatörlüğü görevini yürüten Murat Öztamur yapacak. Toplantılar haftaya salı günü başlayacak. Tüm eski basketbolcu arkadaşları bekliyoruz. Çok zevkli sohbetler ve ilginç anıların anlatıldığı gecelerin keyfine doyum olmuyor.

        Beko Basketbol Ligi'nde İzmir takımları

        Beko Basketbol Ligi ikinci hafta maçlarında İzmir ekiplerinden Aliağa Petkimspor evinde Darüşşafaka Cooper Tires'ı, Bornova Belediyespor yine evinde Tofaş'ı yenerken, ilk haftanın tek galip takımı Pınar Karşıyaka Bursa'da Oyak Renault'a yenilerek ilk mağlubiyetini aldı.

        Aliağa Petkimspor'da son dakikalarda kazanılan maçta Kaan Üner sahada kaldığı on dokuz dakikada attığı on üç sayı ve 3/3 üçlük yüzdesiyle dikkat çekti. Bornova Belediyesi bir mucizeye daha imza attı. Son iki buçuk dakikasına on üç sayı geride girdiği maçı Çağdaş'ın son anda attığı üçlükle kazandı.

        Diğer Yazılar