Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NBA Doğu Konferansı yarı final yedinci maçında Orlando Magic Hidayet'in 25 sayı 12 assist ve 5 ribaunt müthiş performansıyla geçen yılın şampiyonu Boston Celtics'i 101-82 mağlup ederek konferans finaline yükseldi. Karşılaşmada 36 dakika süre alan Türkoğlu beş kez denediği üç sayılık atışların dördünü baskete çevirdi. Maçın en skorer ismi olan Hi-do'nun takımı finalde, yarı finalde Atlanta Hawks'ı süpüren (basket-bolda Play-Off'da sıfıra karşı biten serilerde bu terim kullanılır) Cleveland Cavaliers'ın rakibi oldu. Yedi maç üzerinden oynanacak seride ilk iki maç Cleveland'da sonraki iki karşılaşma Orlando'da yapılacak.Bir takım üstünlük sağlayamazsa sırasıyla Cleveland, Orlando olarak devam edecek. 3-3 olması halinde son maç normal sezonda daha iyi galibiyet oranı olan Cavaliers'ın sahasında oynanacak. Bu karşılaşmalarda sezonun en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Lebron James'ı Hidayet'in tutması bekleniyor. Diğer yandan Batı Konferan-sı'nda zorlu geçen seriden sonra Houston Rockets'ı 4-3 geçen Los Angeles Lakers ile ligin favorilerinden Dallas Mavericks'i 4-1 geçen Denver Nuggets final oynayacaklar. Denver Nuggets'ın 24 yıl sonra ilk kez oynayacağı finalde saha avantajı Lakers'da.

        Bornova Belediye'de neler oluyor?..

        Geçen hafta da yazımda belirttiğim gibi mucizevi bir başarı göstererek birinci lige çıkan Bornova Bele-diyesi'nden kalıcı yatırım yapması beklenirken basında çıkan haklarını bir milyon dolar karşılığında Kayseri Belediyesi'ne devrediyor haberi herkeste şaşkınlık yarattı . Allah'tan ertesi gün Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'dan gelen "Böyle bir şey yok sponsor arayışı içindeyiz" açıklaması İzmirli basketbolseverlerin yüreğine su serpti. Yeni çıkan sponsorluk yasasından sonra harcamalarının tamamını vergiden düşebilen şirketlerin neden buna yanaşmadıkları oldum olası aklıma takılmıştır. Halbuki bu müesseseler için en ucuz reklam yoludur.

        Gençler şampiyonalarının ardından

        Türkiye genç erkekler ve bayanlar Türkiye şampiyonaları geçen hafta oynandı. Antalya'da yapılan erkekler şampiyonasında Pertevniyal şampiyonluğa ulaşırken turnuvayı ı İzmir ekiplerinden Pınar Karşıyaka 6., İzmir Büyükşehir Belediyesi 14., Gelişim Koleji 15. bitirdi. Şanssız şekilde bir ve iki sayıyla üç karşılaşma kaybeden Pınar Karşıyaka, güçlü bir ekip olduğunu kanıtladı. Son oynadıkları beşincilik maçında Fenerbahçe oyuncusu Enes Kanter'in gösterdiği 25 sayı, 23 ribauntluk istatistik ilgi çekiciydi. Genç Bayanlar Şampiyonası da Samsun'da oynandı. Fenerbahçe Ülker şampiyonluğu kazanırken Ege ekiplerinden Bodrum Marmara Koleji 4. sırayı alarak büyük başarıya imza attı. İzmir takımlarından Bucaspor 13., İzmir Büyükşehir Belediyesi 15. olarak turnuvayı tamamladı.

        Diğer Yazılar