Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Takımımıza geçmeden önce biraz statüden bahsetmek istiyorum. Ekiplere eleme turlarında onbir günde altı maç yaptırıp, final grubunda üç gün üst üste üç maç oynamaya mahkum eden bu statüyü getiren yetkilileri tebrik ediyorum. Kaldı ki bir çok ekip en önemli maçlarında 24 saat içinde iki müsabaka yapmak zorunda kaldı. Halbuki bunun tam tersi eleme grupları daha sık oynatıp, çeyrek finalden sonra bir gün arayla karşılaşmalar yapılabilirdi. Takımımıza gelince, son iki (Fransa ve Rusya) karşılaşmaları dışında çok iyi mücadele verdiler. Uzun soluklu turnuvalarda haliyle sakatlıklar ve hastalıklar yaşanıyor. Nitekim bizim takımda da çeşitli nedenlerden dolayı bazı maçlarda Ömer

        Onan, Engin Atsür, Ersan İlyasova ,Ender Arslan gibi önemli oyunculardan yararlanamadık .Hidayet de son maçları sakat sakat oynadı. Bu şampiyonada Mehmet Okur, Kaya Pe-ker, Hüseyin Beşok, Serkan Erdoğan, Mirsad Türkcan gibi tecrübeli ve yetenekli oyuncular kadroya alınmalıydı. Ayrıca madem oynatılmayacaktı, neden otuz iki yaşındaki Bekir Yarangüme kadroya alındı. Onun yerine genç bir oyuncu götürülüp (Barış Hersek gibi) tecrübe kazanması sağlanabilirdi. Bir şampiyona günahıyla sevabıyla sona erdi. Şimdi önümüzde 2010 Dünya Şampiyonası var. Ülkemizde yapılacak olan bu organizasyonda Avrupa Şampiyonası'nda yaptığımız hatalardan ders alarak iyi bir derece yapabiliriz.

        Arda Ural, Burak Ural ve Özgür Soylu turnuvası

        Dört yıl önce karaciğer yetmezliğinden ölen İzmir B klasmanı hakemlerinden Arda Ural anısına düzenlenen turnuvaların üçüncüsü geçen hafta yapıldı. Maalesef her sene turnuvaya bir isim ekleniyor. Geçen sene trafik kazasında kaybettiğimiz Pınar Karşıyaka'nın eski oyuncularından İzmir Basketbol Kulubü genel menajeri sevgili Burak Ural (Marcus) eklenmişti. Bu sene de Banvitspor deplasmanında korkunç bir cinayete kurban giden Özgür Soylu ismi ilave edildi. İnşallah bu son olur. Be-ko Basketbol Ligi'nin üç İzmir ekibi Pınar Karşıyaka, Aliağa Petkim, Bornova Belediyespor'un yanında Mersin BŞB'nin katıldığı turnuva takımların yeni transferlerini görmesi açısından faydalı oldu. Ligin başlamasına bir ay olduğundan takımlar henüz hazır değiller. Turnuvayı ilk sırada tamamlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi kadro olarak diğer takımlardan zengin gözüktü. İkinci olan Pınar Karşıyaka bu yıl genç oyuncularının yanına yabancıları koyarak doğru yol izliyor. Amerikalı oyun kurucu Holston sakatlığından dolayı oynayamadığı turnuvada genç Serkan Menteşe kendini gösterme fırsatını iyi değerlendirdi.

        En iyi transferinin Birkan Batuk olduğu izlenimi veren ekibe Furkan'ın yanına ribaundçı bir beş numara almaları gerekebilir, çünkü Mihajloviç iyi şutör ama pota altında zayıf gözüktü.

        Turnuva üçüncüsü Aliağa Petkim yabancıları yeni geldiği için çok fazla bilgi vermedi. Yabancılardan Kedso ve Nesoviç olumlu sinyaller verdi.

        Diğer Yazılar