Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pınar Karşıyaka Basketbol Yönetimi bu yıl çok yerinde bir kararlar alıyor. Önce A takımda kadroyu kurarken altyapıdan yetişen 19 yaşında Furkan Aldemir ve 20 yaşındaki Gökper Gen'i takımın belkemiği olarak düşünüp yanına dört yabancı aldılar. Bunların yanına genç takımdan 18 yaşında Serkan Menteşe ile Trabzonspor'dan 19 yaşındaki Birkan Batuk'u monte ettiler. Tecrübeli olarak da Alper Saruhan ve has Karşıyakalı Evren Yenice'yi koydular. Şimdi Karşıyaka camiasının yapması gereken bu oluşumu sabırla desteklemektir. Çünkü bu cesaretle yapılan girişimler bu sene olmasa bile gelecek yıllarda mutlaka meyvesini verecek ve Pınar Karşıyaka gelecek yıllarda ligde iddialı durumda olacaktır. Yönetimin aldığı en önemli kararlardan biri de altyapının başına yılların deneyimli idarecisi tam bir Karşıyaka sevdalısı Fatih Diniz'i getirmekti. Diniz'in de ilk işi Türkiye'nin en deneyimli antrenörlerinden biri olan Mete Babaoğlu'nu altyapı koordinatörü yapmak oldu. Şimdi Pınar Karşıyaka tecrübeli Ziya Uyanık, Suat Olca ve diğer antrenörleriyle Türkiye'nin en güçlü altyapı kenar yönetimine sahip. Bu korunduğu takdirde yıllar içinde Karşıyaka'dan oyuncu fışkıracaktır. Bütün bu olumlu işler olurken 16 yaşında 2.10 boyundaki Yıldız Milli oyuncu Ramazan Çetin'in Efes Pilsen'e verilmesi herkese "bu ne perhiz ne lahana turşusu" dedirtti. Daha önce de Erdinç Balto ve Sertaç Şanlı'da yapılan hatalara artık son verilmesi gerekir.

        2010'a katılacak 20 takım belli oldu

        Avrupa Şampiyonası ardından gözler dünyanın en büyük basketbol organizasyonu olan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na çevrildi. Gelecek sene Türkiye'de yapılacak şampiyonanın bir ayağı da İzmir'de olacak. İzmir ayağının sorumluluğunu ortağım Celal Arısan'ın yapacağı bu büyük organizasyonun hazırlıkları kapsamında hafta sonunda İstanbul'da toplantı yapıldı. Genel sekreter Patrick Baumann başkanlığındaki FIBA heyeti, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak,Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Federasyon Başkanı Turgay Demirel'in başkanlığındaki federasyon yetkilileri toplantıya katıldı. Toplantı sonrası bir basın toplantısı yapan Baumann hazırlıklardan memnuniyetini belirtti. 24 takımın katılımıyla yapılacak şampiyonanın 20 takımı belli oldu. Bu takımlar şunlar...

        Ev sahibi: Türkiye Olimpiyat Şampiyonu: A.B.D. Avrupa kıtası: İspanya, Sırbistan, Yunanistan, Slovenya, Hırvatistan, Fransa Amerika kıtası: Brezilya, Porto Riko, Arjantin, Kanada Asya kıtası: İran,Çin, Ürdün Afrika kıtası: Angola, Fildişi Sahili, Tunus Okyanusya kıtası: Yeni Zelanda, Avustralya Şampiyonaya katılacak diğer dört takım 12-13 Aralık tarihlerinde İstanbul'da yapılacak FIBA Dünya Merkez Yürütme Kurulu toplantısında belli olacak. Verilecek dört wild karta en yakın ülkeler Almanya, Rusya, Büyük Britanya, Litvanya ve Dominik Cumhuriyeti görünüyor.

        Buğra Gacemer evlendi

        Basketbol İkinci Ligi iddialı takımlarından Gelişim Kolejinin başarılı kaptanı Buğra Gacemer geçen hafta sonu Naci Usta restoranda yapılan görkemli bir düğünle Tuğba Şenörgen ile evlendi. Düğünde basketbol camiası bir araya gelerek hem eğlendi hem hasret giderdi. Daha 11 yaşındayken Karşıyaka minik takımda elimize gelen Buğra iki yaş büyük ağabeyi Burak gibi iyi bir oyuncu olacağının sinyallerini veriyordu. Böyle yetiştirdiğimiz oyuncuların iyi duruma gelmeleri ve mutlulukları biz antrenörlere büyük haz veriyor. Genç çifte mutlular diliyorum.

        Diğer Yazılar