Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kişiliği, oyunculuğu ve centilmenliğiyle Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki,çevik ve ahlaklısını severim' sözüyle birebir örtüşen sporcuların başında gelir Kerem Gönlüm. Bu özellikleriyle basketbol camiasında taraflı tarafsız herkesin kalbinde taht kurmuştur.

        Kerem'le ilk tanışmam 1997-1998 sezonu bölgesel lig final müsabakaları için gittiğim Gaziantep'te olmuştu. Ben o yıl Kuşadasıspor antrenörü iken o Ankara Şekerspor'un vasat bir oyuncusuydu ve 21 yaşındaydı. O yıl Ankara Kolejliler'e transfer oldu ve orada yaptığı aşamayla Ülkerspor'a geçti. Yani, basketbola geç başlamış ve genç milli olmadan A milli takım forması giyme başarısını göstermiş nadir sporculardan biridir. Şu an Efes Pilsen kadrosunda bulunan Gönlüm, geçen sezon Fenerbahçe ile oynadıkları final serisi sırasında yapılan doping testinde 'Cathine' isimli yasaklı madde kullandığı tesbit edilince, tedbirli olarak disiplin kuruluna sevkedildi.

        Şimdi disiplin kurulunun vereceği karar bekleniyor. Herkes gibi ben de Kerem'in bu hatayı bilerek yaptığına inanmıyorum. Sporcular kolay yetişmiyor. A Mutlaka yapılan hatanın cezası çekilecektir. Hal böyle iken Fenerbahçe Ülker takımının, olayın üstünden aylar geçmesine rağmen bu kadar olayı karıştırmasına anlam veremiyorum. Futbolda yaratılan kaos ortamının basketbola da sokulması çabalarını tasvip etmek mümkün değil.

        Temennim, Kerem Gönlüm'ün bu zor günlerini en az hasarla atlatıp en kısa zamanda parke salonlara geri dönmesi.

        Atakan Karakaplan'ın sevinci

        İzmir futbolda Türkiye Süper Ligi'ne yıllardır takım veremezken, basketbolda Beko Basketbol Ligi'nde bu yıl 3 takımla temsil ediliyor. Türkiye'nin lokomotifi, basketbolcu yetiştirme fabrikası Pınar Karşıyaka'nın yanı sıra, Aliağa Pet-kimspor ve Bornova Belediyes-por ligde Play-Off''a kalma mücadelesi verecek.

        Tabi ki İzmir basketbolu-nun bu başarısı en fazla yıllardır Türkiye Basketbol Federasyonu yönetim kurulunun tek İzmirli üyesi Atakan Karakaplan'ı sevindiriyor. Sevgili hocam Karakaplan'ın bir diğer sevinci de Pınar Karşıyaka'nın Genel Menejeri Nihat Mala, Aliağa Petkimspor Genel Menejeri Birtan Saka, Antrenörler Murat Aşkın ve Tuğrul Taşkıngenç, Bornova Belediyesi Antrenörleri Aclan Kavasoğlu ve Mert İldeş'in onun öğrencileri olması.

        Atakan Karakaplan'ın yetiştirdiği sporcular yıllarca ligleri oyuncu olarak sallarken, şimdi de teknik adam ve yönetici olarak başarı gösteriyor.

        Sporun dışındakiler de iyi birer iş adamı olarak yollarına devam ediyorlar. Öğrencilerinle ne kadar gurur duysan azdır Atakan hocam. Ellerine, kalbine sağlık....

        Hazırlıklar devam ediyor

        Liglerin başlamasına iki hafta kala takımlar hazırlıklarını hızlandırdı. Bu hazırlıklar çerçevesinde Uşak Belediyespor Uşak'ta Muratbey Peynirleri sponsorluğunda bir dörtlü turnuva düzenledi. Takımlar açısından çok faydalı geçen turnuvada birinciliği, Uşak Belediyespor alırken, ikincilik Gelişim Koleji'nin, üçüncülük Beykoz'un oldu. Konya Selçuk Üniversitesi dördüncü sırayı aldı.

        Diğer Yazılar