Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atatürk Lisesi Spor Salonu'nda ortağım Celal Arısan'la birlikte on yıldır devam ettiğimiz basketbol okulumuz cumartesi ve pazar günleri yoğun bir şekilde sürüyor. Geçen cumartesi de o yoğun günlerden biriydi. Celal Arısan'ın da Kepez Belediyesi-Oyak Renault maçında teknik komiser olarak görevli olduğundan, işler tamamen bana kaldı. O gün saat 17:00 de oynanacak Beşiktaş Cola Turka-Efes Pilsen maçını sevgili Doğan Hakyemez'le birlikte seyretmek üzere sözleşmiştik. Fakat o yorgunluktan sonra maça gitmeye üşendim, "Nasıl olsa D Spor maçı canlı yayınlıyor" diyerek evin yolunu tuttum.

        Maçın başlama saatinde televizyon karşısına oturduğumda bir de ne göreyim, ekranda Gala-tasaray-Fenerbahçe voleybol birinci lig karşılaşması. Haklarını yemeyeyim, iki takımda müthiş

        bir mücadele veriyor ve çok zevkli maç oluyordu. Ancak bizim Beşiktaş Cola Turka-Efes Pilsen maçı güme gitmişti. Hele üçüncü seti Fenerbahçe kazanınca, maçın çabuk bitmesi açısından en hararetli Kanarya taraftarı ben oldum. Sonunda büyük bir çekişmeyle maçı Fenerbahçe 3-1 kazandı ama bizim maçın ilk yarısı gitti Evet; D Spor Teknosa Basketbol Türkiye Kupası yayın hakkını alarak büyük iş yaptı. Ama organizasyonda sınıfta kaldı. Çarşamba, perşembe, cuma günleri Mersin ve Bursa'da oynanan maçların tümünü canlı yayınlarken, özellikle cumartesi ve pazar günleri İzmir ve Konya'da yapılan karşılaşmaların bir çoğunu canlı yayınlamadılar. Özellikle taraftar sayısı fazla olan Galatasaray, Karşıyaka, Beşiktaş gibi kulüplerin sempatizanları da isyan ettiler.

        Aliağa Petkimspor'da antrenör değişikliği...

        Salı günü ajanslara ve internet sitelerine bomba gibi bir haber düştü. Basketbol camiasında pek duyulmamış bir olay, daha lig başlamadan bir takım başarısızlığından dolayı antrenör değişikliğine gidiyordu. Aliağa Petkimspor geçen sezon sonunda tam düştü derken Mete Babaoğlu'nun yerine göreve getirdiği Murat Aşkın'ı kümede kalmayı başardıktan sonra yere göğe sığdıra-mazken, bu sezon hazırlık karşılaşmalarında kötü sonuçlar alındı diye görevden alıyor yerine Halil Üner'i getiriyor.

        Bu tür olaylara futbolda çok rastlanır ama basketbolda ilk defa duyuyorum. Oldum olası antrenör değişikliklerini doğru bulmamışımdır. Geçen senelerde bir futbol programı izlerken Ertuğrul Sağlam'ın o hafta oynayacakları rakibe yeni antrenör gelmesiyle ilgili, "Bir takım antrenör değiştirirse, 3-4 hafta iyi sonuç alır' yorumu o zaman bana her takım üç dört haftada bir antrenör değiştirsin başarılı olsun fikrini oluşturmuştu. Bu tabii ki yanlış bir düşünce. Takımlar ancak istikrarla kalıcı başarılar gösterebilirler, aksi halde günlük başarılarla yetinirler.

        Teknosa'da 8'li finaller

        Diğer Yazılar