Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Washington’da çalıştığım uzun yıllar boyunca çok yakın ilişki kurduğum ve bilgilerine güvendiğim Amerikalı arkadaşlarımla yaptığım görüşmelerden sonra şehirde dolaşmakta olan son söylentiyi öğrendim. Bu bomba gibi bir söylenti ve Amerika’da bile yeri oynatacak türde bir gelişme.

        Trump başkanlığı 20 Ocak tarihinde resmen bırakacak. O tarihe kadar kendisi hakkında bir af çıkaracağı söyleniyor Washington’da.

        Başkanlığı döneminde kendisiyle ilgili parasal konularda birçok usulsüz işlem söylentisi çıkmıştı. Başkanlığı sürerken bunların soruşturulmasını önlemeyi başarmıştı. Resmen görevden ayrıldıktan sonra da kendisiyle ilgili bir soruşturma açılmasını engellemek için kendisi hakkında bu konularla ilgili bir af ilan edeceği konuşuluyor Washington’da.

        *

        Bunun bugüne kadar görülmüş bir şey olmadığını Nixon’un bile kendisi hakkında af çıkarmadığını söyleyen kaynaklarım "Ama Trump bugüne kadar görülmemiş, düşünülmeyecek şeyleri yapmasıyla bilinen bir insan, dolayısıyla bunu bile yaparsa şaşırmayız" diyorlar.

        *

        Ancak aynı kaynaklar Trump kendisi hakkında bir af çıkarsa dahi bunun kendisini ilerde kurtarmaya yetmeyeceğini çünkü bu tür affın sadece federal hükümeti bağlayıcı olduğunu eyaletlerin ise bununla bağlı olmayacaklarını söylüyorlar.

        Örneğin Trump hakkında daha önce açılmış birçok soruşturması bulunan New York’un, Başkan'ın kendisi için çıkarmış olduğu affı takmayacağı ve onu mahkemeye götürüp suçlu bulabileceği de söyleniyor.

        Bu olduğu takdirde ve hatta Trump bir hapis cezası aldığı takdirde bile Biden’ın bunun önünde durmayacağını ve Trump’ı kesinlikle kurtarmayacağını daha önce ifade ettiği de biliniyor. Yani anlayacağınız Biden’ın başkanlığı döneminde Trump’ın hapse atılmasını görmemiz bile imkan dahilinde. Bu da Amerika’da daha önce görülmüş bir şey değil ama galiba daha önce görülmüş duyulmamış hareketleri yapanların da kendilerine böyle davranılmasını hayatın bir cilvesi olarak görmeleri gerekiyor.

        Diğer Yazılar