Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bornova'da, Migros'un tam arkasındaki sokakta, kapısında Atölye açıKapı yazısı olan bir apartman var. Hemen girişindeki küçük masada oturan güleç bir genç, size "Hoş geldiniz!" diyor. Önünde giriş biletleri koçanı ile daha önceden yer ayırtan ya da internetten satın alanların bir listesi var.

        "Tiyatroya gelmiştim," diyorum. "Kağan Bey tarafından davet edilmiştim de!"

        Girişin hemen devamında, bir merdivenden aşağı iniyorum ve kapısı açık olan bodrum katına giriyorum.

        Geniş bir stüdyo haline getirdikleri bodrumun bir köşesini, oyun için bir sahne alanı haline getirmişler. Sahnenin çevresini, sandalyelerin konduğu basamaklı anfitiyatro haline getirmişler. Bodrumun diğer yanını ise bir perdeyle ayırmışlar. Hem sanatçıların kulis alanı ve hem de konuklar için ağırlama alanı olarak kullanıyorlar.

        Oyunun başlamasına daha bir saat var! Kağan Uluca ile Derya Efe, son çalışmalarını tamamlamış, sere serpe koltuklara oturmuş, dinleniyorlar. Beni görünce gülerek ayağa fırlıyor ve "Hoş geldiniz!" diyorlar. Hemen köşede bulunan makineden kahve ikram ediyorlar. Derya Efe; "Burası çok güzel olmuş, değil mi?" diye soruyor. Yüzünde öyle aydınlık bir ifade var ki, belli ki –elleriyle düzenledikleri ve belki de ne varsa harcadıkları bu stüdyo- onları çok mutlu etmiş. "Her oyunumuzu ortalama 50 kişiye oynuyoruz. Her yaştan izleyicimiz var ama Bornova'nın üniversiteli kesiminden de büyük ilgi görüyoruz," diye ekliyor.

        SHAKESPEARE ÖLDÜ

        Zaman hızla geçiyor, kulis bölümündeki oyuncu- izleyici sohbeti de sona erince herkes bir sandalyeye yerleşiyor. Oyuna beş dakika kala salondaki bütün sandalyeler doluyor. Ve son yıllarda İzmir'in başarılı oyuncularından biri olan Kağan Uluca, "Shakespeare Öldü Aş Bunları!" adlı oyunu, hem oynamak ve hem de yönetmek için sahneye çıkıyor.

        "Bir alageyik, Stratford'un Squire Parkı'nda korkusuzca oynaşmaktadır..." diye başlıyor oyununa. "...William avlanmayı çok seviyor.... Ve bu alageyiği öldürüyor!" diye devam ediyor. Ve sonrasında bu değerli sanatçı, en az kendisi kadar başarılı Derya Efe ile birlikte inanılmaz bir performans sergiliyorlar... Oyunun sonu geldiğinde izleyenler, kulis bölümünde oyuncularla sarmaş dolaş oluyorlar. Zaten bütün oyun süresince herkesin, oyunun içindeymiş gibi keyif aldığı tepkilerden anlaşılıyordu...

        ÖDÜLLÜ SANATÇI

        Kağan Uluca, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda önemli oyunlar oynamış bir sanatçı. Böcek, Mutlu Son, Pop Corn, Fizikçiler, Oyunun Oyunu, Cadı Kazanı, Arturo Ui'nin Önlenebilir Yükselişi adlı oyunlarda oynamış... Bu son oyundaki başarısı ile 2011-2012 sezonunda verilen İzmir Sahne Tozu Ödülü'nü kazanmış.

        2012'de Derya Efe ile birlikte Tiyatro4'ü kurmuşlar. Ardından da, Ben Feuerbach, Boş Şehir adlı oyunları oynamışlar. Şimdi de, Shakespeare Öldü, Aş Bunları oynuyorlar... Özel tiyatrolarda, başarılı sanatçılar tarafından çok başarılı oyunlar oynanmakta olduğunu çoğumuz bilmiyoruz. Oysa Tiyatro4 gibi çok başarılı başka özel tiyatrolarımız da var. Bunlar halkımızın ilgi ve beğenisini bekliyorlar.

        Keşke bu tiyatrolara sahip çıkılsa da, bu sanatçılarımız daha da yüreklendirilseler...

        İşte size Tiyatro4'ün telefon numarası; 0537 760 04 10... Ayrıca internete Tiyatro4 diye girilirse de yeterli bilgiye ulaşılabilir...

        Diğer Yazılar