Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Müzik, insanoğlunun tüm duyularına -dolaylı olmadan- hitap eden en doğrudan araçtır. İşte bu yüzden güzel sanatların içinde en soyut sanat dalı olmasına rağmen - bana göre en somut olanıdır.. Çünkü etkisi ve değerleri yadsınamaz.

        Evet, işitilen hissedilir, duyulan düşünülür, görülen yaşanır derken, “Müzik” insana ve yaşama ulaşmaktadır. Zaten bütün amacı da budur. Tabii ki sadece iyi müzik amacına ulaşır! Çünkü onun amacı değerlidir; insana ve onun hayatına hizmet eder. Bu yüzden onun misyonu ciddidir. Yani insana layık olan, yaşama katkıda bulunan müzik gibi bir olgu, içeriğinde mükemmel ve eşsiz bir hazineyi barındırmaktadır. Bu varlığın içinde düşünce, duygu, bin türlü renk, doğa, “İnsan” ve hayatın ta kendisi vardır. Müzik, gerçek bir dipsiz kuyudur... Ayrıca anlatılan ve anlatılamayan da vardır onun derinliklerinde. Ne mutlu ki o, biz insanları anlatmayı arzuladığımız her şeyi kelimelerle ifade etmek gibi - aslında mümkün olmayan- bir şeyden de kurtarabilen yüce bir sanat dalıdır.

        İyi yapılan her türlü müzik değerlidir. Fakat bunların içinde evrensel ve en gelişmiş olanı, Klasik Batı Müziğidir. Japonya’dan Türkiye’ye, Almanya’dan Amerika’ya, Rusya’dan Çin’e her yerde aynıdır. Farklı olan sadece yorumlardır. O zaman, Beethoven her yerde Beethoven’dir. Mozart da öyle…

        Diğer Yazılar