Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğüne yönelik iddiaların ardından yapılan incelemenin sonucu merakla bekleniyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerinin konsolosluk binasında yaptıkları inceleme geçtiğimiz gün tamamlandı.

        İncelemeye ilişkin bilgiler henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı’ya Kaşıkçı cinayetine ilişkin yapılan incelemeleri ve incelemede eksik olan konuları sordum.

        "ASİT, İNSAN VÜCUDUNU TAMAMEN YOK EDEMEZ"

        Hancı’ya öncelikle kaşıkçının cesedinin asitle yok edilip edilemeyeceğini sordum. Adli Tıp Uzmanı Hancı, “Asitle yok edilmez. Asit vücut parçalarını tamamen yok edemez. Diş ve kemikler asitle erimez. Ayrıca, asit buhar çıkartır yapanları da zehirler” dedi.Dolayısıyla Kaşıkçı’nın cesedinin asitle eritildiği iddiaları Hancı’nın bu sözleriyle gerçekçi bir ihtimal görülmüyor.

        REKLAM

        "PARÇALARA BÖLÜNEREK SUUDİ ARABİSTAN’A GÖTÜRÜLMÜŞ OLABİLİR"

        Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin ikinci iddia da, cesedin, parçalanarak çantaların içinde konsolosluk dışına çıkartılması…

        Hamit Hancı, bu iddianın gerçekçi olabileceğini belireterek şunları söyledi: "Parçalara bölerek çantaların içinde ülkelerine götürmüş olabilirler. Çünkü, ceset parçaları metal dedektörlerde ötmez. Sadece diş ve kalça protezi varsa ancak onlar öter. Diplotamların çantaları X-ray cihazından geçirilmiyor. Bu nedenle yakalanma ihtimalleri yok. Eğer X-ray cihazından çantalar geçmişse kemik parçaları görülürdü.

        CESET ÇÖPLÜĞE Mİ ATILDI?

        Kaşıkçı cinayetinde kan donduran bir diğer iddia da, cesedin parçalanarak İstanbul'daki büyük çöplüklere veya boş arazilere atıldığı iddiası..Hamit Hancı, Kaşıkçı’nın cesedinin parçalanarak çöplüklere veya boş arazilere atılmış olması halinde bunun “ceset köpekleri” kullanılarak bulanabileceğini belirtti. Hancı, “Ceset köpekleri, çöplük kokusuyla ceset kokusunu ayırt edebilecek şekilde yetiştirildikleri için cesedi çöplükte bile olsa bulurlar" dedi.

        REKLAM

        DENİZE ZİNCİRLE ATILDIYSA…

        Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdikten sonra bir daha dışarı çıkmayan ve konsolosluk binasında öldüğü için soruşturma başlatılan Kaşıkçı olayında dikkat edilmesi gereken bir diğer iddia da cesedin zincirle denize atılması…

        Hancı, bu iddianın da gerçeği yansıttığını belirterek, "Taş bağlanarak denize de atılabilir. Zincirle bağlanmışsa kimse bulamaz" dedi.

        KAN ARAMA KÖPEĞİ NEDEN GÖTÜRÜLMEDİ

        Soruşturmaya ilişkin belki de en büyük ihmal, araştırma yapılan binaya kan kokusuna duyarlı eğitimli köpeklerin götürülmemiş olması.Hamit Hancı, kan lekelerinin yüksek teknolojili kimyasallarla temizlenmiş olma ihtimaline karşı, konsolosluk binasına kan arama köpeğiyle gidilmemiş olmasını bir eksiklik olarak gördüğünü belirtti.

        Hancı, şunları söyledi: “Bir parça bile kan kalmışsa kan arama köpeğiyle bulunabilir. İki yıl önce Ankara’da ki itfaiyenin ceset arama köpeğini kan arama köpeği olarak da yetiştirdik. Köpek bunu bulurdu. Mavi ışıkla arama yapıldığı söyleniyor. Mavi ışık dediğiniz yöntem, Ultraviyole ışığı ile ancak gözle görülür yerlerdeki kanlar bulunur. Ancak köpekle gizli kalmış yerdeki kanı bile bulabiliriz. Ankara itfaiyesinde ve emniyette var.Boomer adlı köpek konsolosluk binasına götürülseydi fayansın altındaki kan kokusunu bile alabilirdi.”

        “CESETLER, EN İYİ KALABALIKLARDA SAKLANIR”

        Kaşıkçı’nn cesedinin Konsolosluk binasında olma ihtimalinin zayıf olduğunu belirten Hancı, “Cesetler en iyi kalabalıklarda saklanır. O da büyük çöplüklerdir” diyerek adres gösterdi…

        Diğer Yazılar