Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Yerli otomobilde tarih belli oldu! Yerli otomobil ne zaman gelecek? İşte tarih... - Otomobil Haberleri

        Merakla beklenen yerli otomobilde sona gelindi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar ile, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) geliştirdiği yerli otomobilin tanıtılacağı tarihbelli oldu.

        Gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli oto ile ilgili olarak, "Yerli otomobilin ön gösterimi 27 Aralık Cuma günü Gebze'de düşünüyoruz" dedi.

        BAKAN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

        Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yerli otomobilin tanıtım tarihini 27 Aralık olarak açıkladı.

        REKLAM

        Bakan Varank, sosyal medya hesabından yerli otomobilin fotoğrafını da üzerindeki örtü ile birlikte kamuoyu ile paylaştı.

        BABAYİĞİTLER DE FOTOĞRAF PAYLAŞTI

        Hemen ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir tweet attı. Babayiğitlerle yerli otomobilin de örtülü olarak yer aldığı fotoğrafı paylaşan Hisarcıklıoğlu "Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu olarak 2017'de milletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz sözü tutuyoruz. 27 Aralık 2019 Cuma günü Gebze Bilişim Vadisi’nden yola çıkıyoruz." yazdı.https://twitter.com/RHisarciklioglu/status/1207988996334338048?s=20ttps://twitter.com/RHisarciklioglu/status/1207988996334338048?s=20

        Cumhurbaşkanlığı'nın desteğiyle 2 Kasım 2017 tarihinde imzalanan protokol ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TOBB koordinasyonunda Anadolu, BMC, Kıraça, Turkcell ve Zorlu olarak güçlerini birleştirip Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu (TOGG) adı altında çalışmalarına başlamıştı. 5 şirketin hisse payları yüzde 19 olurken, TOBB'un hissesi ise yüzde 5 olmuştu. TOGG'nin başına ise CEO olarakHaziran 2018'de Alman Bosch'un Türk yöneticisi Mehmet Gürcan Karakaş getirildi.

        TOGG'un geliştirdiği yerli otomobilin, ilk etapta elektrikle çalışan bir SUV olması planlanıyor. Önümüzdeki yıllarda ise farklıgövde tipine sahip modellerin ürün gamında yer alması planlanıyor.

        2022'DE YOLLARA ÇIKACAK

        TOGG CEO'su Gürcan Karakaş'ın daha önce yaptığı açıklamaya göre, otomobilin 2022 yılında yollara çıkması bekleniyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ