Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘Bütün enerjinizi toplayın’ Korn tekrar İstanbul’da

        Ece ULUSUM / HT CUMARTESİ

        Amerikalı metal grubu Korn’un, 2005’te Hezarfen’de düzenlenen festivalde sahneye çıkacağı duyurulduğunda biletler ışık hızında tükenmiş, sonra da kara borsada uçuk fiyatlara satılmıştı. Hatırlıyorum, bir arkadaşım bilet bulamadığı için festival alanına gizlice girmek için neler yapmıştı neler! Korn, 10 yıl aradan sonra, Rock Off Festivali kapsamında tekrar İstanbul’da. Turne şovlarının 20. yılını kutladıkları bir başka turne için bu akşam sahneye çıkıyorlar. Konser öncesinde internet üzerinden Korn’un atardamarı, yani gitarist ve vokalist Brian “Head” Welch ile konuştuk.

        ■ 10 yıl sonra Türkiye’ye tekrar hoş geldiniz. 2005’teki son konserinizde yağmur eşliğinde “Another Brick in the Wall”dan “Blind”a sizi dinlemek mükemmeldi. “Another Brick in the Wall”u tekrar çalacak mısınız?

        Bu sefer çalacağımızdan emin değilim ama bir gün kesinlikle yine çalacağız. Herkesin içine girebildiği çok iyi bir şarkı. Çok eğlenceli.

        ■ Sahneye nasıl hazırlanıyorsunuz?

        Eski günlerdeki gibi değil, artık sadece giyinip çıkıyorum. Yıllar boyunca çok fazla performans sergiledim, artık konser vermek günlük rutinlerimden biri oldu.

        ■ Konserlerde bu ara moda, selfie çubukları. Headbang ve pogo yaparken sorun çıkarabilir belki de...

        Aslında, o çubuklarla dalga geçerdim ama geçenlerde kardeşim ve yeğenimle yoldayken alıp birkaç kez kullandık. Kesinlikle çok kullanışlılarmış!

        ■ Metallica son zamanlarda çok az kazanç sağladığını ve müzik endüstrisinin çoktan öldüğünü söyledi. Katılıyor musunuz?

        Endüstriye söylenmek yerine, bu endüstrinin içinde olduğum için ne kadar şanslı olduğumu düşünmeyi tercih ediyorum. En coştuğu dönemde de içindeydim, en kötü döneminde de. Minnettar kalmayı deniyorum çünkü şikâyet ederek hiçbir şeyi değiştiremezsiniz. Yakındığınızda huysuz yaşlı adam gibi oluyorsunuz. Müzisyenlerin 90’larda zaten çok para kazandığını düşünüyorum. Bu benim bugünkü cevabım. Haftaya tekrar sorun belki şikâyet edebilirim.

        YENİ ALBÜM 2016'DA

        ■ Yıllar sonra bile eski şarkıları çalarken aynı şeyi hissediyor musunuz?

        Bazı şarkıları hâlâ tutkuyla söylüyorum, evet. Mesela “Blind” ve “Shoot & Ladders” gibi.

        ■ Gelecekteki planlarınız, projeleriniz nelerdir?

        Tanrıya yakın olup mutlu olmak ve geçmişi geride bırakıp hayattaki acılara dayanabilmek. Müziğe de devam... Yeni albümümüz 2016 bahar ya da yaz aylarında piyasada olacak.

        ■ Çok fazla Türk hayranınız var. Konser biletleri aylar önceden alındı!

        Gelecek hayranlarımıza şunu söylemek istiyorum: Sizi çok seviyoruz ve sahneye çıkmak için ekibim ve ben sabırsızlanıyoruz. Lütfen konserde bütün enerjinizi toplayın ve bize verin çünkü biz de sizin için aynısını yapacağız!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ