Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yağmur Kütahya'yı felç etti

        MEHMET YAYLIOĞLU / KÜTAHYA (AHT)

        Kütahya'da öğleden sonra başlayan ve 35 dakika aralıksız süren sağanak yağış nedeniyle yüzlerce ev ve işyerini su bastı. Yağış sonrası elektrik hatları koparken, Kütahya'nın çevre illerle bağlantısını sağlayan iki karayolu da sel yüzünden trafiğe kapatıldı.

        Kütahya'da öğleden sonra başlayan ve 35 dakika boyunca aralıksız süren kentte hayatı felç etti. Yağış nedeniyle Fatih, Yunusemre, Gaybiefendi, Yıldırım Beyazıt, 75. Yıl ve 100. Yıl mahallelerinde yüzlerce evi ve işyerini su bastı. Yağmur ve fırtınanın etkisi ile ağaçlar yıkıldı. Ağaçların kopardığı elektrik telleri yüzünden kente elektirik verilemedi. Asım Gündüz Caddesi Dönenler Kavşağı'nda fırtınanın etkisiyle devrilen ağaç, park halindeki 43 AS 639 plakalı otomobilde maddi hasara yol açtı. Kütahya-Eskişehir karayolundaki gıda deposu ve bir restoranın terasıyla Zafertepe Mahallesi'nde iki evin çatıları uçtu. Metrekareye 21.8 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

        Ayrıca Kütahya'nın çevre iller ile bağlantısını sağlayan Kütahya-Afyonkarahisar ve Eskişehir-Kütahya karayolları sel yüzünden trafiğe kapatıldı. Belediye ekipleri, su baskınlarına müdahalede yetersiz kalınca Hava Tugayı'na bağlı askeri birlikler ve iş makinaları da çalışmalara destek verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ