Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Britney Spears'ın babası Jamie Spears vasiliğin sona ermesi için harekete geçti - Magazin haberleri
        1

        Pop yıldızı Britney Spears'ın "özgürlük mücadelesi" olarak nitelendirdiği, babası Jamie Spears'ın 13 yıllık vasiliğinin sonlandırılması için açtığı davada beklenmedik bir gelişme yaşandı. 39 yaşındaki şarkıcının babası, vasiliği bırakmak istediğine dair mahkemeye beyanda bulundu.

        2

        Baba Spears, kızının 13 yıllık vasiliğin sona erdirilmesi talebiyle açtığı davada Britney Spears'ın cevaben talebini kabul ettiğini belirtti.

        3

        "VASİLİK DEVAM ETMEYEBİLİR"

        Jamie Spears adına mahkemeye sunulan beyanda, "Son olaylar, bu vasilikle ilgili şartların değiştiğine dair soruları akla getirdiğinden, vasilik daha fazla devam etmeyebilir. Bayan Spears, mahkemeye vasiliğin bitmesi talebinde bulunarak hayatının kontrolünü geri almak istediğini belirtti. O kendi sağlık durumu ile ilgili kararlar verebilmek istiyor, ne zaman, nerede ve nasıl terapiye gideceğini seçmek istiyor. Kariyerinden elde ettiği parayı teftiş ve gözetim olmadan harcamak istiyor. Evlenebilmek ve o yönde karar verirse bebek yapmak istiyor. Kısacası vasi kısıtlaması ya da mahkeme süreci olmadan hayatını kendi seçimleriyle yaşamak istiyor." denildi.

        4

        "BABA SPEARS YARGILANMAKTAN KAÇMAK İSTİYOR"

        Mahkemeye sunulan belgede, "Bay Spears defalarca ve defalarca tek isteğinin kızı için en iyisi olduğunu söyledi. Eğer Bayan Spears vasiliğin bitirilmesini istiyor ve kendi hayatıyla baş edebileceğine inanıyorsa, Bay Spears, onun bu şansa sahip olması gerektiğine inanıyor." ifadesine yer verildi.

        5

        "ZAFERİN GÖSTERGESİ"

        Britney Spears'ın avukatı Mathew Rosengart, baba Spears'la ilgili bu gelişmeyi doğrulayarak, "Bu başvuru Britney Spears'ın temize çıktığını gösterdiği kadar onun yasal zaferinin de göstergesidir." dedi. Avukat Rosengart, Jamie Spears'ın bu hareketinin kanun önünde hesap vermekten ve yargılanmaktan kaçmak amacı taşıdığını belirtti. Avukat, Britney Spears'ın tüm seçenekleri araştırmaya devam edeceğini söyledi.

        6

        "BABAM BENİM SARHOŞ HİSSETMEMİ İSTİYOR"

        Spears, yıllar sonra ilk kez haziran ayında düzenlenen duruşmada konuşmuş ve babasının kontrolünün istismara döndüğünü ve sadece normal bir hayat istediğini söylemişti.

        Spears uzaktan bağlantı ile katıldığı davada, babasının kendisine rahim ağzı araç takmasını isteyerek erkek arkadaşıyla evlenmesini veya bebek sahibi olmasını engellemek istediğini, onu psikiyatrik ilaçlara zorlamak ve sürekli olarak "sarhoş" hissetmesine neden olmakla suçlamıştı.

        7

        "EVLENİP ANNE OLMAMI İSTEMİYOR"

        "Kademeli olarak ilerlemek istiyorum. Evlenip bir bebek sahibi olabilmek istiyorum. Ancak şu anki vasiliğe göre evlenemeyeceğim ya da bebek sahibi olamayacağım söylendi." diyen Spears, "Yeni bir bebek sahibi olabilmek için spirali çıkarmak istedim, ancak bu sözde ekip doktora gitmeme izin vermiyor çünkü daha fazla doğurmamı istemiyorlar. Yani temel olarak bu sistem bana yarardan çok zarar veriyor." şeklinde konuşmuştu.

        8

        "Bir hayatım olmasını hak ediyorum. Hayatım boyunca çalıştım. Sadece hayatımı geri istiyorum 13 yıl oldu ve bu yetti artık. Tek istediğim, bunun sona ermesi için paramın kontrolüne sahip olmak." diyen şarkıcı, "Dürüst olmak gerekirse aileme dava açmak istiyorum. Bunu bu kadar uzun süre içimde tutmamı sağlayarak bana neden bunu yaptıklarını duymak istiyorum. Bunlar kalbim için iyi değil. Çok sinirlendim ve her gün ağlıyorum." ifadelerini kullanmıştı.

        9

        BELGESELİ GÜNDEM OLDU

        Britney Spears'ın bu konudaki hukuk mücadelesini anlatan "Framing Britney Spears" belgeselinin ardından konu ABD kamuoyunda geniş yankı uyandırmış ve düzenlenen "Free Britney" (Britney'e Özgürlük) kampanyasına hayranlarının yanı sıra ünlüler de destek vermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ