Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Ç Harfi ile Başlayan Meyve, Çiçek ve Bitki İsimleri: Ç ile Başlayan Bitki Adları Neler?

        Genellikle bulmaca veya sınav, oyun gibi nedenlerden dolayı bu harf ile başlamakta olan türlere ihtiyaç duyulmaktadır. Peki, ç harfi ile başlayan bitkiler, ç harfi ile başlayan meyveler, ç harfi ile başlayan çiçekler, ç harfi ile başlayan bitki isimleri, ç harfi ile başlayan meyve isimleri, ç harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir? Tüm detaylar...

        Ç Harfi ile Başlayan Bitkiler

        Genellikle çok bilinmeyen türler oldukları söylenebilmektedir. Bu türler arasında değişik isimlerde bitkiler bulunmakta ve insanların dikkatini bu isimler çekebilmektedir. Ancak bu bitkiler Ç harfi ile başlayanlar arasında ön plana çıkandır ve insanların bir kısmı bu bitkileri bilmektedir. Bu bitkiler arasında çuha çiçeği, çoban çökerten ve çoban çantası isimli bitki türlerinin bulunmakta olduğu gözlemlenmektedir. Genellikle de bulmacalarda çıkan isimler nedeni ile bu bitkilere başvurulmakta olduğu bilinmektedir.

        REKLAM

        Ç Harfi ile Başlayan Meyveler

        Ç harfiyle başlamakta olan meyveler arasında özellikle bir tanesinin ön planda yer alan ve çok sevilen meyvelerden bir tanesi olduğu bilinmektedir. Bu meyvenin ismi ise çilek olarak dile getirilmektedir. Çilek hem oldukça tatlı hem de faydalı bir meyve olduğundan dolayı çok sevilmektedir. Bunun dışında Ç harfi ile başlayan meyveler arasında çiçek elması ve çin koca yemişi olarak bilinen bazı meyve türlerinin de ulunmakta olduğu söylenebilmektedir.

        Ç Harfi ile Başlayan Çiçekler

        Ç ile başlayan çiçeklerin isimlerinin genellikle bilinmemekte olduğu söylenebilmektedir. Çünkü ç harfi ile başlayan çiçek türleri oldukça sınırlıdır ve bu nedenle herkes tarafından kolay kolay bilinmemektedir. Yalnızca birkaç türü bazı kişiler tarafından bilinebilmekte ancak geneli söylenememektedir. Ön plana çıkmakta olan ve ç harfi ile başlamakta olan üç türün olduğu bilinmektedir. Bunlar arasında çoban çökerten, çuha çiçeği ve çoban çantası yer almaktadır.

        REKLAM

        Ç Harfi ile Başlayan Bitki İsimleri

        Belki de ismi hiç duyulmamış olan Ç harfi ile başlayan bitki isimleri bulunmaktadır. Bu bitki isimleri ön planda yer almamakta ve sadece bitkiler ile sıkça uğraşan kişiler tarafından bilinmektedir. Çuha çiçeği bunlara örnek olarak gösterilebilmektedir. Bu çiçek ismini yapraklarından almaktadır. Bunun yanı sıra çoban çantası ve çoban çökerten gibi türlerin de bulunmakta olduğu bilinenler arasında yer almaktadır. Günlük hayat içerisinde sıkça duyulmayan bu isimler genellikle bir bulmaca çözerken ya da bir oyun esnasında lazım olabilmektedir. Aynı zamanda bitkiler ile ilgilenmekte olan kişiler tarafından kullanılmaktadır.

        Ç Harfi ile Başlayan Meyve İsimleri

        Burada ön plana çıkmakta olan meyvenin çilek olduğu bilinmektedir. Başta diş sağlığı olmak üzere pek çok faydası ile bilinmekte olan çilek hemen her yaştan insan tarafından sıklıkla tüketilmektedir. Bundan dolayı da sıkça tercih edilen bir meyve olduğu söylenebilmektedir. Bunun yanı sıra çin koca yemişi ve çiçek elması da bu meyveler arasında bulunmaktadır.

        Ç Harfi ile Başlayan Çiçek İsimleri

        Burada yalnızca üç türün ismi geçmektedir. Ç harfi ile başlayan çiçekler genellikle bilinmemektedir. Ancak bilinen üç adet çiçek arasında ise çuha çiçeği, çoban çökerten ve çoban çantası türleri yer almaktadır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ