Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim C Harfi ile Başlayan Meyve, Çiçek ve Bitki İsimleri: C ile Başlayan Bitki Adları Neler?

        Dünya üzerinde bulunmakta olan bitki türlerinin bir kısmının C harfi ile başlaması bu bitkilerin isimlerinin merak edilmesine yol açmaktadır. Özellikle de oyun, sınav veya bulmaca gibi günlük hayat içerisinde yer alan bazı durumlarda bunlara çok ihtiyaç duyulabilmektedir. Peki, c harfi ile başlayan bitkiler, c harfi ile başlayan meyveler, c harfi ile başlayan çiçekler, c harfi ile başlayan bitki isimleri nelerdir? Tüm detaylar...

        C Harfi ile Başlayan Bitkiler

        C harfi ile bitkiler aranırken akıllara genellikle cam güzeli, civan perçemi veya ceviz ağacı gibi bitki isimlerinin gelmekte olduğu bilinenler arasında yer almaktadır. Ancak C harfi ile başlamakta olan bitkiler bunlardan daha fazlasıdır. Pek çok farklı bitki türü bulunmaktadır ve bunların da bir kısmı C harfi ile başlayacak şekilde karşımıza çıkmaktadır. Bunlar arasında ise şu bitkiler yer almaktadır:

        REKLAM
        • Civanperçemi
        • Ceviz Ağacı
        • Camgüzeli
        • Cennet Kuşu Çiçeği
        • Ciğer Otu
        • Cinnema

        C Harfi ile Başlayan Meyveler

        Pek çok insan farklı nedenlerden dolayı internette C harfi ile başlamakta olan meyveleri aramaktadır. C harfi ile başlamakta olan çeşitli meyveler bulunmaktadır ancak bunların bir kısmı sıkça bilinenler arasında yer almaktadır. Sağlığa faydası ile de bilinmekte olan bu meyveler oldukça sık rastlanılan türlerdir. C harfi le başlayan meyveler şu şekilde sıralanmaktadır:

        • Ceviz
        • Cennet Elması
        • Cennet Hurması
        • Civanperçemi

        C Harfi ile Başlayan Çiçekler

        Bazı bitkilerin ve çiçeklerin isimlerinin akılda tutulması daha zor olabilmektedir. Bunlar arasında genellikle C harfi ile başlayan türlerde yer almaktadır. Pek çok farklı çeşide sahip olan ve dünya üzerinde güzellikleri ile ön plana çıkmakta olan çiçeklerin bazılarının da C harfi ile başlamakta olduğu bilinenler arasında yer almaktadır. Bunlardan bazılarının ise sıkça duyulmakta olduğu söylenebilmektedir. Bu çiçekler arasında camgüzeli ve cennet kuşu çiçeği yer almaktadır. Genel olarak bu iki türün pek çok kişi tarafından bilindiği söylenebilmektedir.

        REKLAM

        C Harfi ile Başlayan Bitki İsimleri

        Genelde C harfi ile başlayan bitkilerin çok ön planda olduğu söylenememektedir. Yalnızca bazı türlerin sıkça bilinenler arasında yer aldığı söylenebilmektedir. C harfi ile başlayan bitki isimleri arasında civan perçemi, cinnema, ceviz yaprağı ve ceviz kabuğu yer almaktadır.

        C Harfi ile Başlayan Meyve İsimleri

        Bazı insanlar C harfi ile başlamakta olan herhangi bir meyvenin olup olmadığını merak etmektedir. Genellikle C harfi ile başlamakta olan türlere daha az rastlanılmakta olduğu bilinmektedir. Ancak bazı meyve isimleri ile sıkça karşılaşılmakta olduğu söylenebilmektedir. Bundan dolayı da bunlar bazen günlük hayat içerisinde lazım olabilmektedir. C harfi ile başlamakta olan meyveler arasında ilk olarak ceviz bulunmaktadır. Cevizin yanı sıra cennet elması da oldukça sık bilinenler arasındadır. Cennet hurması ve civanperçemi de sıkça bilinenler türler arasında yerini almaktadır.

        C Harfi ile Başlayan Çiçek İsimleri

        Genelde C harfi ile başlamakta olan çiçekler pek ön planda yer almamakta ve sıkça bilinen çiçek türleri arasında bulunmamaktadır. Genellikle diğer çiçek türleri ön plandadır ancak çiçeklerde birkaç C harfi ile başlayan çiçeğinde ön plana çıkmakta olduğu gözlemlenmektedir. Bunlar arasında yer alan çiçek türlerinin isimleri ise cam güzel ve cennet kuşu çiçeğidir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ