Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Fransa'daki gazete sadece 29 Şubat'larda çıkıyor

        Sadece 29 Şubatlarda yayımlanan Fransız "Sapeur'ün Mumu" gazetesi, bugün 10'uncu sayısını çıkarıyor. Gazete 4 yıl boyunca dünyada yaşananları mizahi bir dille özetliyor

        Fransa'da bir grup basın mensubunun çıkardığı "La Bougie du Sapeur" (Sapeur'ün Mumu) adlı gazete 36'ncı kuruluş yıldönümünü 10'uncu sayısıyla kutluyor. Bu kadar uzun süredir yayın hayatında olan gazetenin sadece 9 sayı yayımlamasının sebebiyse bir hayli ilgi çekici. "La Bougie du Sapeur" sadece 4 yılda bir gelen 29 Şubat günlerinde bayilerde yerini alıyor. Gazetenin ismi 29 Şubat doğumlu bir çizgi roman kahramanı olan Sapeur'den geliyor.

        Sadece dört yılda bir doğum gününü kutlayabilen Sapeur'ün yaş günü pastasındaki mumdan esinlenen gazete yönetimi, 24 sayfalık bu yayına Sapeur'ün Mumu anlamına gelen "La Bougie du Sapeur" ismini koymuş. Gazetenin yayın politikası da ismi gibi mizahi bir altyapıya sahip. 29 Şubat 2012 tarihli gazete manşetinde "Euro zindanlara düştü. Sırada ne var? Frank mı, Roma sikkesi mi, Louis dönemi parası mı?" başlıklı habere yer vermişti. Gazetenin Facebook sayfasından yapılan duyuruya göre bu yıl manşet, küresel iklim değişikliğiyle alakalı olacak. Gazete genel olarak 4 yıl boyunca yaşanan olayları mizahi bir dille özetlemesiyle meşhur. Son dört sayısının tümü 130 binin üzerinde satan gazeteye ilgi büyük. Bu yıl 200 bin adet basılan gazetenin fiyatı 4 euro. Gazete yönetimi 100 euro ödeyen okurlarına bir asırlık abonelik hakkı tanıyan bir kampanya da başlattı. 29 Şubat'ın pazar gününe denk geldiği yıllarda pazar eki de çıkaran gazete, en son pazar ekini 2004'te çıkarmıştı. Okurları bir sonraki pazar eki için 2032'yi beklemek zorunda.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ