Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Belçika şehir merkezinde de patlama oldu

        Reuters Brüksel'de AB binalarının olduğu bölgeye yakın bir yerdeki metro istasyonunda yeni bir patlama olduğunu duyurdu.

        Reuters'ın Belçika devlet televizyonu VRT'ye dayandırdığı bilgilere göre, havalimanında 14, metro saldırısında 20 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı 190.

        Daily Mail haberine göre, patlamanın gerçekleştiği Maelbeek metro istasyonu civarında iki şüpheli gözaltına alındı.

        Patlama, AB kurumlarına yakınlığı ile dikkat çeken Maalbeek metro istasyonunda gerçekleşti. Metro istasyonunun hemen yanıbaşında AB Komisyonu ve AB Konseyi binaları bulunuyor.

        Belçika Federal Savcısı Frederic Van Leeuw, üç saldırının da terör saldrısı olduğunu açıkladı.

        Telegraph'ın haberine göre Schuman metro istasyonunda da bir patlama meydana geldi. Fakat bu bilgi resmi makamlar tarafından doğrulanmadı. Bu aradaönemli bir hatırlatma; Maelbeek metro istasyonu, Gare de-Bruxelles Schuman istasyonundan sadece metrelerce ötede yer alıyor.

        Reuters'ın haberine göre patlamanın ardından Avrupa Komisyonu binası kapatıldı ve tüm personel tahliye edildi.

        Belçika televizyonu patlamada metro içerisinde bulunan kimsenin hayatını kaybetmediğini bildirdi.

        Brüksel'de bütün metro istasyonları kapatıldı, ulaşım durduruldu. Ayrıca tramvay seferleri de ikinci bir emre kadar durdurulmuş durumda.

        Brüksel'deki iki önemli tren istasyonu yerel saat ile 16.00'da açılacak ancak merkez istasyon kapalı kalmaya devam edecek.Reuters haberine göre, kuzey ve güney tren istasyonları yoğun güvenlik önlemleri altında atrafiğer açılacak.İstasyonlara 500 askerin yerleştirileceği bildirildi.

        Patlamaların ardından Belçika Hükümeti brüksel'e 225 ek askeri birlik gönderme kararı aldı.

        Harita

        RT'nin haberine göre de metroda iki ayrı istasyonda patlama oldu. RT'nin geçtiği grafiğe göre patlamanın gerçekleştiği iki ayrı metronun konumu şöyle:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ