Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Müslüman öğrenciye saldırıya ders gibi tepki!

        ABD'de başkanlık seçimlerinin ardından Müslümanlar'a karşı artan nefret suçlarına geçtiğimiz günlerde bir yenisi daha eklenmişti. Michigan Üniversitesi öğrencisi bir kadın, baş örtüsü taktığı için sözlü saldırıya uğramış, başörtüsünü çıkarmaması durumunda ateşe verilmekle tehdit edilmişti. Saldırgana en güzel cevap ise Michigan Üniversitesi öğrencilerinden geldi.

        Okulda faaliyet gösteren Müslüman Öğrenciler Birliği isimli bir grup, Müslüman kadına yapılan saldırıdan sonra okul bahçesinde namaz kıldı. Müslüman öğrenciler namaz kılarken, yüzlerce Hristiyan ve Yahudi öğrenci, Müslüman öğrencileri çember içerisine alarak olası saldırılara karşı korudu.

        Müslüman Öğrenciler Birliği Başkanı Farhan Ali, Huffington Post'a yaptığı açıklamada; "Bazı insanlar, namaz sırasında korumamasız olacağımızdan endişe ettiler. Ve güvenliğimizi sağlamak için bizi çembere alarak korudular. Yüzlerce ama yüzlerce insan hem dua etmek, hem de desteklerini göstermek için geldiler. Desteğin boyutu şaşkınlık verecek derecede büyüktü. Ve kesinlikle harikaydı. Müslüman öğrencilerde biraz rahatlama yarattı. Ayrıca bizim yanımızda durmaya gönüllü insanların olduğunu da görmüş olduk." ifadelerini kullandı.

        Öte yandan üniversitede imamlık yapan Mohammed Ishtiaq, yaptığı açıklamada Yahudi ve Hristiyan topluluklarının desteklerini göstermek için geldiğini belirtti. Alanda gördüğü 'Buraya aitsiniz' yazılı pankartın kendisini duygulandırdığını belirten Ishtiaq, "Soğuk bir akşam olmasına rağmen desteğin boyutu kalbimizi ısıttı. Dayanışma eylemleri, bizlere umut veriyor." ifadelerini kullandı.

        Seçim kampanyası boyunca Müslüman ve göçmen karşıtı politikalar üreten Donald Trump'ın başkan seçilmesinin ardından, ABD'de ülke çapında yabancılara ve Müslümanlara yönelik nefret suçlarında gözle görülür bir artış yaşanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ