Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu 'Musul'da 25 bin DEAŞ'lı terörist öldürüldü'

        Irak'ın Musul kentini kurtarma operasyonlarında 25 binden fazla terör örgütü DEAŞ üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

        Musul OperasyonlarKomutanı KorgeneralAbdulemirYarullahyaptığı açıklamada, Musul kentinin kurtarılması için 17 Ekim'de başlatılan operasyonlardan bu yana 25 binden fazla teröristin öldürüldüğünü belirtti.

        Söz konusu zaman dilimi içerisinde 450'den fazla intihar eylemcisinin öldüğünü ifade edenYarullah, Irak güçleri tarafından bin 247'si bomba yüklü yaklaşık 3 bin aracın imha edildiğini, 130 insansız hava aracının düşürüldüğünü kaydetti.

        REKLAM

        Irak ordusu,Peşmergeve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleriyle 17 Ekim 2016'da Musul'unterör örgütü DEAŞ'tan kurtarılması kapsamında doğu yakasına operasyon başlatmıştı. Doğu yakasının yaklaşık 100 gün süren operasyonların neticesinde 24 Ocak'ta tamamenterör örgütüDEAŞ'tangeri alınmasının ardından 19 Şubat'ta da Musul'un batı yakasının kurtarılması için üç cepheden operasyon başlatıldığı belirtilmişti.

        TELAFER OPERASYONU YAKINDA BAŞLAYACAK

        Musul Operasyonlar Komutanlığı Komutanı KorgeneralAbdulemirYarullah, yaptığı açıklamada, "Musul'u kurtarma sözümüzü yerine getirdik.Telaferve diğer bölgelerin kurtarma operasyonuna da yakında başlayacağız ve kentin tamamının kurtarıldığını ilan edeceğiz." dedi.

        Irak güçlerinin,terör örgütüDEAŞ'akarşı dünyanın hiçbir ordusunda görülmeyen kapasitede bir savaş yürüttüğünü ileri süren Yarullah, "Güçlerimiz, dar sokaklara rağmen Musul'daterör örgütüDEAŞ'ıbitirebildi." ifadelerini kullandı.

        Yarullah, Musul operasyonunun 9 ay sürdüğünü belirterek, söz konusu operasyonda ordu, terörle mücadele, polis teşkilatı ve Şii milis gücüHaşdiŞabi’den100 binden fazla gücün yer aldığı bilgisini paylaştı.

        REKLAM

        Musul'un en büyük ilçesiTelafer'inyanı sıraİyaziyyeveMahallebiyyebölgeleri de halenterör örgütüDEAŞ'ınkontrolünde bulunuyor.

        Başbakan Haydar el-İbadi, Haziran 2014'ten itibarenterör örgütüDEAŞ'ınkontrolünde olan Musul'un tamamen kurtarıldığını 10 Temmuz'da resmen ilan etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ