Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika FBI o görüntüleri yayınladı

        Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleşen Boston Maratonu'nun bitiş noktasına bombalı saldırı düzenleyerek üç kişinin ölümüne, 170 kişinin de yaralanmasına yol açan şüphelilerin görüntüsünü yayınladı.

        FBI, Boston'da düzenlediği basın toplantısında, Amerikan kamuoyunu, şüphelilerin 'çok tehlikeli' olduğu konusunda uyardı ve görülmeleri durumunda herhangi bir tepki göstermeksizin direk olarak FBI'yı yada polisi aramalarını istedi.

        FBI'nın medya kuruluşlarına dağıttığı ve kendi resmi sitesinde de yayınladığı video görüntülerinde, maratonun bitiş noktası yakınlarında, biri beyaz öteki siyah beyzbol şapkası giyen, ikisi de sırt çantalı iki erkek, Boston Maratonu'nu kana bulayan saldırının sorumlusu olarak gösterildi.

        Dünyanın en eski maraton koşularından biri olan ve geçtiğimiz pazartesi günü 117'ncisi koşulan Boston Maratonu'nun bitiş noktasında gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu, 8 yaşındaki Martin Richard, 29 yaşındaki KrystleCampbell ve adı açıklanmayan Çin uyruklu bir kişi yaşamını yitirmiş, 170 kişi de yaralanmıştı.

        West kasabasındaki çalışmalar sürüyor

        ABD'nin Teksas eyaletinde gübre fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından kısmen tahliye edilen West kasabasında arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

        Patlamanın meydana geldiği fabrikanın yaklaşık 1,5 kilometre çevresini güvenlik çemberi içine alan polis, bölgeye sadece görevli personelin girişine izin veriyor.

        Arama ve kurtarma çalışmalarının sürdürülürken, patlama nedeniyle kasaba ve çevresindeki ağır yanık kokusu dikkati çekiyor.

        Ajanslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ