Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Madencilik Ciner Grubu'ndan Silopi Termik Santrali ile ilgili açıklama - Enerji Haberleri

        Şırnak ili Silopi ilçesi Cudi Dağı bölgesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve hepimizi derinden üzen orman yangını ile ilgili olarak Şırnak HDP Milletvekili Sayın Faysal Sarıyıldız'ın bazı basın organlarına ve sosyal medya hesaplarına yansıyan açıklamalarında; yangın ile Silopi Termik Santrali'nin kömür sahaları arasında irtibat kurucu mahiyette ifadelerin yer alması sonucu, bu ifadelere istinaden bazı çevrelerce asılsız, temelsiz, akılla, vicdanla ve gerçeklerle hiçbir ilgisi bulunmayan bazı iddia ve yorumlarda bulunulması üzerine, Silopi Termik Santrali'nin sahibi olan Ciner Grup olarak aşağıdaki bilgilerin kamuoyuyla paylaşılması zorunlululuğu doğmuştur.

        Her şeyden önce belirtmek isteriz ki, Şırnak'ta Ciner Grubu'na (Silopi Termik Santrali) ait kömür maden ruhsatı bulunmamaktadır.Maden ruhsatı olmayan bir şirketin maden sahası araması vs düşünülemez.

        Silopi Termik Santrali'ne ait maden sahalarının ruhsatı Türkiye Kömür İşletmeleri'ne yani Devlet'e aittir.

        Ruhsatın ve sahalarının sınırları bellidir. Mevcut ruhsatlı sahaların yangın çıkan bölgelerle hiçbir ilgisi yoktur. Mevcut ruhsatlı sahalar, santralin kömür ihtiyacını karşılamaya yeterlidir; bu itibarla da santralin yeni sahalara ihtiyacı da bulunmamaktadır.

        Mevcut ruhsatlı sahalardan fiili kömür çıkarma faaliyetleri de yerel şirketler tarafından sözleşmelere istinaden, ve yerel ekonomiye katkı sağlayacak şekilde gerçekleştirilmektedir.

        Ciner Grubu, ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olan, madencilik ve enerji alanında en son ve ileri teknolojilerle çalışan, çevreye ve doğaya duyarlı, güneydoğumuza ve ülke ekonomimize katkı yapan yatırımlara ve işletmelere sahip ve her faaliyetini yasal ve ahlaki standartlara uygun yürüten bir iş grubudur.

        Bu itibarla; yanlış, asılsız ve maksatlı bilgilerle üretilmeye çalışılan spekülatif haberlere itibar edilmemesi ve kamuoyunun doğru bilgi edinmesini teminen bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

        Saygılarımızla

        Silopi Termik Santrali A.Ş.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ