Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Vehbi Koç’tan Mustafa Koç mektubu - İş-Yaşam Haberleri

        Koç’un kurucusu Vehbi Koç’un, oğlu Rahmi Koç’a torunları “Mustafa Koç, Ömer Koç ve Ali Koç” ile ilgili mektup yazdığı ortaya çıktı. İşte Vehbi Koç’un torunları ile ilgili oğlu Rahmi Koç’a mektubu…

        “Mustafa RAM’da çalışıyor. Ömer’i Alpay Bağrıaçık Bey’in yanına vermişsin. Ali’yi de RAMERİKA’ya verdin. Bu çocukların iyi yetişmeleri şart. Fakat onlara ‘Rahmi Koç’un oğlu’ muamelesi yapıldığını görüyorum ve çok üzülüyorum. İstedikleri yere, diledikleri seyahati yapabiliyorlar. Kimse sesini çıkaramıyor. Onun için çalıştıkları şirketlerin müdürlerine özel olarak aşağıdakine benzer bir mektup yazman lazım.

        Mesela Mustafa için ‘Oğlum Mustafa Koç şirketinizde çalışıyor. İyi yetişmesi için Mustafa’nın diğer memurlar gibi işe muntazam gelmesi-gitmesi ve verilen vazifeyi hakkıyla yapması lazım. Kendilerine hiçbir şekilde Rahmi Koç’un oğlu muamelesi yapılmaması ve Mustafa’ya da bu hissin verilmemesi icap eder. Mustafa hakkında her 3 ayda bir bana gizli olarak bilgi vermenizi rica edeceğim."

        Daha sonra torunlarına bir mektup yazıp, gazeteden kestiği bir haberi yolluyor: Üniversite sınavını kazanan bir gençle ilgili... “Sizlerin de bu şekilde gazeteye geçmenizi ne kadar isterim” diyor ve ekliyor: “Bir baba oğluna bir apartman bırakacağı yerde en iyi şekilde yetiştirebilirse bu, 3 apartman yerine geçer.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ