Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Kasım ayı sonunda 200 milyon liralık tahvil ihracı kararı alan Fenerbahçe'ye bağımsız denetçiden 'şartlı onay' çıktı - İş-Yaşam Haberleri

        Sefer YÜKSEL / HT EKONOMİ

        Kasım ayı sonunda 200 milyon liralık tahvil ihracı kararı alan Fenerbahçe'ye bağımsız denetçiden 'şartlı onay' çıktı. Fenerbahçe'nin tahvil ihracına ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan izahnamede, Fenerbahçe Sportif AŞ'nin mali tablolarını inceleyen bağımsız denetim firması tarafından 3 Temmuz 2011'de başlayan şike süreci ile ilgili soruşturmanın ve mahkemenin denetim raporunun hazırlandığı sırada Yargıtay aşamasında olduğuna dikkat çekildi. Denetçi görüşünde, alınacak kararların şirket'in finansal tabloları üzerindeki muhtemel etkilerinin bilinmediğinin altı çizilerek, bu nedenle finansal tablolarda oluşabilecek zarar öngörülemediğinden bilançoda herhangi bir karşılık ayrılmadığına dikkat çekildi ve finansal tablolara şartlı görüş verildi.

        'KULÜBÜN ŞİRKETE BORCUNDA BELİRSİZLİK VAR'

        İzahnamede bağımsız denetçi, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün, Sportif A.Ş'ye olan 187.5 milyon liralık borcuna da şartlı görüş veriyor. Raporda, şirketin kulüpten olan söz konusu alacağının tahsilinin; Kulübün ödeme kabiliyetine ve Şirket'in ileriki dönemlerde dağıtmaya karar vereceği kâr paylarına bağlı olduğunun altı çiziliyor ve “Bu durumun Şirket'in faaliyetlerine ve ilişikteki mali tablolarına olası etkisi konusunda belirsizlik bulunmaktadır” deniliyor. Bilindiği gibi Fenerbahçe Mart 2012'de 100 milyon liralık tahvil ihracına çıkmıştı. Söz konusu ihracın vadesi 4 Mart'ta tamamlanıyor.

        HESAP 'İZAH'A MUHTAÇ!

        İzahnamede, halka arz gelirlerinin kullanım yerleri hakkında bilgi verilirken, 198 milyon lira net gelir beklenen tahvil ihracından 203 milyon lira kullanacağı bilgisi dikkat çekiyor. Şöyle ki, 200 milyon liralık ihraçtan şirketin kasasına 198 milyon nakit girişi beklendiği belirtiliyor. Bu paranın 103 milyon lirasının 4 Mart'ta vadesi dolacak olan tahvilin itfasında, 45 milyon lirasının önceki sezonlarda transferleri yapılan futbolcuların vadeleri yaklaşmış olan bonservis taksitlerinin ödemelerinde, 55 milyon lirasının şirketin uzun vadeli kredilerinin Mayıs 2015 sonuna kadar kısa dönem taksit ve faizlerinin ödemelerinde kullanılmasının planlandığı belirtiliyor. Ancak bu 3 harcama kalemi toplandığında, tahvil ihracından beklenen net gelir olan 198 milyon lira değil, 203 milyon lira yapıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ