Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Nuh Özdemir'in evi yürek burktu, belediye ev sözü verdi

        Musa YÜCE / GAZETE HABERTÜRK

        Sur'daki çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in(25) Ordu’nun Akkuş İlçesi Salman Köyü’ndeki babaevinin sıvasının olmaması, duvarlarının naylonla kaplı olması yürek burktu. Ordu Belediyesi tarafından Özdemir Ailesi’ne ev yapılacağı açıklandı.

        Sur'daki çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in acı haberi Ordu’nun Akkuş İlçesi’ne bağlı Salman Köyü’ndeki baba ocağına kar nedeniyle 4 saatte ulaştırıldı. Özdemir Ailesi’nin sıvası bile olmayan tuğladan evi yürek burktu.

        Şehidin annesi Esme Özdemir (60) acı haberle yıkıldı. Acılı anne tek katlı evinin naylonla kaplı duvarının önünde gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun 5 gün önce Diyarbakır’a döndüğünü anlatan anne Esme Özdemir, kendisine de giderken çoraplarını verdiğini söyledi.

        Esme Özdemir “Çoraplarını giderken bana bıraktı. Onu doya doya kucakladım. ‘Anam hakkını helal et, ben gideyim’ dedi.'Bir hafta ertele' dedim. Duramadı, gitti. 4 oğlum vardı, 3 oğlum kaldı. Vatan sağolsun, ne diyeyim yavrum senin için. Şehit anaları ağlarken ben de ağlıyordum, onlarla yavrum. Ben de ağlayacakmışım datlu (tatlı) yavrum” diyerek ağıt yaktı.

        Anne Esme Özdemir, "Çoraplarını giderken bana bıraktı" diyerek ağıt yaktı

        "ÇOCUĞU BABA DİYEMEDİ"

        Şehidin kardeşi Erol Özdemir de, “Eşi Leyla 5 aylık hamileydi. Oğlu olacaktı. Çok sevinmişti ama çocuğu ona ‘Baba’ diyemeden gitti” dedi. Şehidin 1.5 yıl önce evlendiği öğrenildi.

        Bir dönem eşi ile görev yerinde yaşayan Özdemir’in, bölgedeki olaylar nedeniyle eşini Ordu’nun Akkuş İlçesi’ndeki baba ocağına gönderdiği belirtildi. Şehit Özdemir’in eşi Leyla Özdemir ve yeğeni Emrullah Özdemir ile son kez yaptığı selfie de yürek burktu.

        Şehit Özdemir’in cenazesi Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde düzenlenen törenin ardından Ordu’ya uğurlandı. Özdemir, bugün Akkuş İlçesi’ne bağlı Salman Köyü’nde toprağa verilecek.

        Ordu Belediyesi ev yapılacağını açıkladı

        BELEDİYE EV YAPACAK

        Şehit Nuh Özdemir’in, Ordu’nun Akkuş İlçesi Salman Köyü’ndeki babaevinin sıvasının olmaması, duvarlarının naylonla kaplı olması yürek burktu. Ordu Belediyesi tarafından Özdemir Ailesi’ne ev yapılacağı açıklandı.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehit Nuh Özdemir'in ailesinin evinin derhal yenilenmesi, bu süre içinde kendisine ayrı bir konut tahsisi talimatı verdiği bildirildi.

        Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in ailesinin evinin derhal yenilenmesi, bu süre içinde kendisine ayrı bir konut tahsisi talimatı verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ