Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bağdat Caddesi'ne bir hız koridoru daha

        GAZETE HABERTÜRK

        Ralli pistine dönen ve adını sıkça ölümlü kazalarla andığımız Bağdat Caddesi’nde önceki hafta yine bir ölümlü kaza yaşanmıştı. Caddede karşıya geçmeye çalışan 20 yaşındaki Büşra Taşlı süratle gelen aracın altında kalarak yaşamını yitirmişti.

        Sıkça yaşanan olayların ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bölgedeki güvenlik önlemlerini artırmak için harekete geçti ve Bağdat Caddesi’ne yeni bir hız koridoru kurarak buradaki koridor sistemini ikiye çıkardı ve sadece 1 haftada 120 sürücü ihlalden yakalandı.

        Bu sitem ile araçların her iki yola giriş çıkış saatlerine bakılarak hız sınırını aşıp aşmadıkları belirlenecek. 50 kilometrelik hız sınırını aşan sürücü, sadece para cezasıyla kurtulamayacak. Trafik magandaları için aynı zamanda “Kamunun Can Güvenliğini Tehlikeye Atmaktan” da işlem yapılıp suç duyurusunda bulunulacak.

        Ayrıca Cemil Topuzlu Sahil Yolu’nda ise 3 adet yeni Koridor Hız Denetim Sistemi hizmete alındı. Böylece karayolu üzerine kurulan 2 adet taşıyıcı konstrüksiyon (TAG) üzerine yerleştirilen kameralar aracılığıyla hız ihlalleri yapan araçlar kolayca tespit edilebilecek.

        199 ile 412 lira cezası var. Hız koridoru ile 50 km’lik hız sınırını aşanlara uygulanacak para cezası son güncellemelerle 199 ila 412 lira arasında değişiyor. Bu kapsamda belirlenmiş hızın yüzde 10’unu aşan sürücülere 199 lira, yüzde 30’unu aşanlara ise 412 lira ceza kesilecek.

        Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün bilgilerine göre suç duyurusunda da bulunabilecek. Kameralarla şikâyet delillendirilirse savcılığın talimatı ile TCK’nın 176’ncı maddesince hapis cezası da verilebilecek. Bu ceza Kabahatler Kanunu ile birleştirilip para cezasına da dönüştürülebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ