Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İkitelli-Ataköy metrosu için dış borç kararı

        Kurthan DEMİR/ GAZETE HABERTÜRK

        İstanbulBüyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantılarının 5. oturumu cuma günü İBB’nin Saraçhane’deki binasında gerçekleştirildi.

        Meclis oturumunda İBB’nin 2015-2019 toplu ulaşım hedefleri arasında yer alan “Ataköy - İkitelli Metro Hattı İnşaatı ve Elektromekanik İşleri” için 338 milyon Euro’luk dış borçlanmasını öngören Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.

        İBB’nin 1 milyar liranın üzerinde borçlanmasını öngören rapor AK Parti’li meclis üyelerinin ‘Evet’ CHP’li meclis üyelerinin ‘Ret’ oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi. İBB Meclisi’nde görüşülen bir başka rapor ise Çin’in Chongqing Belediyesi ile İstanbul arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasını öngörüyordu.

        Chongqing Belediyesi Dış İlişkiler Direktörü Zhu Xiyan Chongqing başkanlığında bir heyetin 14 Eylül 2015 tarihinde İBB’ye yaptığı ziyarette gündeme gelen kardeş şehir ilişkisi kurma protokolü, şehirler arasında havayolu turizm ile ekonomik-ticari ilişkilerin gelişmesi ve dostluk bağlarının güçlenmesi açısından yararlı olacağı için AKP’li ve CHP’li üyelerin ‘Evet’ oylarıyla oybirliği ile kabul edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ