Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Karadeniz’de gönüllü köy korucuları teyakkuzda

        Kenan TAŞKIN/TRABZON

        Karadeniz’deki 2 bine yakın yaylaya vatandaşların göçü başlarken son dönemde terörist faaliyette bulunmak için bölgeye sızmaya çalışan terör örgütü PKK mensuplarına karşı silahlanan gönüllü korucular can siperhane teyakkuz halinde bekliyor.

        Zaman zaman teröristlerin görüldüğü kırsal alanlardaki operasyona katılan korucular, özellikle ulaşım ve geçiş noktaları ile teröristlerin gizlenmeye çalışabileceği alanları bulmakta jandarma timlerine büyük kolaylık sağlıyor.

        Terör örgütünün Karadeniz’de barınmasının söz konusu olamayacağını belirten koruculardan B.K., “Yapılan operasyonlara zaman zaman bizler de katılıyoruz. Ben 3 kez operasyona katıldım. Araziyi ve geçiş noktalarını bilmemiz nedeniyle jandarma timlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

        Gönüllü köy korucusu O.A. ise operasyonların sıklaştığını anlatarak, “Sürekli jandarma ile bağlantı halindeyiz. Artık geceleri de uyanık olmak zorundayız. Bu nedenle sabaha kadar uyumuyoruz” diye konuştu.

        A.Y. ise her zaman teyakkuzda olduklarını belirterek, “Bu sıralar yayla göçü başladı. Yaylacıların teröristlerle karşılaşma riski daha fazla. O nedenle dikkatli olmalarında fayda var” uyarısında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ