Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Küçük savaşçı Luca Can’ı yaşatalım

        İsveç’te yaşayan Türk akademisyen Umut Özkırımlı’nın 3.5 yaşındaki oğlu Luca Can, 1 yaşına sadece 1 ay kala kapısını çalan kanser nedeniyle zor günler yaşıyor.

        Dişlerindeki sorun nedeniyle ailesinin doktora götürdüğü Luca Can’a, önce çene kanseri teşhisi kondu. Ardından da karnına sıçrayan tümor nedeniyle bir başka kanser türü olan ‘nöroblastom’.

        9 ay süren kemoterapi, radyoterapi ve kök hücre tedavileri sonrasında hastalığı nükseden küçük savaşçı Luca Can, şimdilerde yüzde 10 gibi çok küçük bir oranda hayatta kalma şansı veren bu hastalığı yenmek için ABD’deki Memorial Sloan Kettering Cancer Center’da geliştirilme aşamasında olan aşıyla tedavi olmayı bekliyor.

        Ancak bu tedavi henüz test aşamasında olduğu için devlet katkısı sağlanmıyor. Bu nedenle Özkırımlı Ailesi Luca Can’ın tedavi masraflarını karşılamak için internette bağış kampanyası başlattı.

        90 BİN DOLAR TOPLANDI

        Luca Can için bağış sitesi “generocity” de açılan kampanyada 90 bin dolar para toplandı. Hedef ise 150 bin dolara ulaşmak. Baba Umut Özkırımlı, “Aşı sadece ‘nöroblastom’ teşhisi konmuş, tedavi olmasına rağmen nüksetmiş çocuklar için geliştirilmiş.13 çocuktan 12’si iki seneyi aşkın süredir hayatta. Hastalığın yaşam beklentisi nüksetme halinde yüzde 10 civarında olduğu için bu çok yüksek bir oran. Bu denemeye katılmak istiyoruz. Tedavinin maliyeti 250 bin doları bulabilir. Luca’nın 2 yıl boyunca tedavisi İsveç devleti tarafından karşılandı. Devlet 1 milyon doları aşkın bir harcama yaptı. Aşı deneme aşamasında olduğu için de destek alamıyoruz” diye konuştu.

        ÖZNUR KARSLI/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ