Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Beşiktaş'taki terör saldırısına halktan tepkiler, Türkiye şehitlerine ağlıyor
        1

        Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısında şehit olan polis Haşim Usta'nın kızı Melis Usta, saldırının gerçekleştiği Şehitler Tepesi'ne karanfil bıraktı.

        2

        Şehit polis Haşim Usta'nın kızı Melis Usta, saat 23.00 sıralarında, bir yakınıyla birlikte saldırının gerçekleştiği Şehitler Tepesi'ne geldi.

        3

        Babasının şehit düştüğü noktada bir süre bekleyen Melis Usta, daha sonra, terör saldırısında şehit düşenler için anma yapılan alana gelerek karanfil bıraktı. (DHA)

        4
        5

        İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yakınında ve Maçka Parkı'nda düzenlenen terör saldırılarının ardından şehitleri anmak için saldırının düzenlendiği yere ziyaretler oldu.

        6

        Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve İstanbul'da görevli yabancı ülkelerin konsolosları Beşiktaş'taki terör saldırısının yaşandığı yere karanfil bıraktı.

        7

        Saldırının meydana geldiği yere karanfiller bırakıldı.

        8

        Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Yönetim Kurulu üyeleri terör saldırısı düzenlenen Vodafone Arena Stadı'nda basın açıklaması yaptı.

        9

        Süzer Plaza çalışanları Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenleri kırmızı karanfillerle andı.

        10

        Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler anılmaya devam ediyor.

        11

        Olayın gerçekleştiği noktaya gelen birçok vatandaş kırmızı karanfiller bırakarak şehitleri anıyor.

        12

        Patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir noktada olan Süzer Plaza çalışanları da sabah erken saatlerde şehitleri anmak için patlama noktasına geldi.

        22
        23

        Türkiye Demokrasi Platformu İnisiyatifi, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı, İstanbul Ticaret Odası ve KADEM başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu üyesi teröre lanet yürüyüşü düzenledi.

        24

        Eminönü'ndeki İstanbul Ticaret Odası Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 300 kişi buradan terör saldırılarının gerçekleştiği Beşiktaş'a yürüdü.

        25

        Ellerinde Türk bayraklarıyla şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları atan kalabalık grup saldırının gerçekleştiği noktaya karanfiller bıraktı. Burada şehitler için dualar edildi.

        26

        Burada açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Türkiye ne zaman ilerici hamleler yapsa ne zaman kendi varlığını ortaya koysa, terör örgütleri Türkiye'nin önüne çıkarıldı.

        27

        Terör örgütleri bir maşadır. Onları kullananların kimler olduğu ortadadır. Bugün bizi yakan terör yarın öbür gün onlara destek verenleri de yakacaktır. Ama Türkiye'nin birliğine beraberliğine bu millet bölünmesine asla müsaade etmeyecektir" dedi.

        28

        AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise yaptığı açıklamada, "Dün gece yaşadığımız bu vahim terör olayından sonra bugün İstanbul'un ayağa kalkması bu milletin bir ve beraber olunca neleri yapabileceğini bize gösteriyor.

        29

        38 şehidimiz var ciğerimiz yanıyor. Bu millet 15 Temmuz'u sürdürmek isteyenleri dün gece tekrar tekrar gördü" ifadelerini kullandı.

        30

        TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU

        İstanbul'da 38 kişinin şehit olduğu ve 155 kişinin yaralandığı terör saldırısı, birçok ilde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamalarıyla kınandı.

        31

        Adıyaman'dan Tokat'a, Balıkesir'den Mardin'e, Elazığ'dan Konya'ya birçok ilde ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara akın eden vatandaşlar, terörü lanetledi.

        32

        ADIYAMAN

        Adıyaman'da, İstanbul'daki terör saldırısına tepki amacıyla yürüyüş düzenlendi.

        33

        Teröre karşı tek yürek olan vatandaşlar, şehitler için dua etti. Adıyaman Lisesi önünde başlayan yürüyüşe, protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

        34

        Gruptakiler, Türk bayrakları ve slogan eşliğinde gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından Demokrasi Parkı önünde gıyabi cenaze namazı kıldı. Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, şehitler için dua etti.

        35

        TOKAT

        İstanbul'daki terör saldırısına tepki amacıyla Tokat'ta yürüyüş düzenlendi. Beşiktaş Vodafone Arena yakınındaki saldırıya tepki göstermek için Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde bir araya gelen vatandaşlar, terörü lanetledi.

        36

        Ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle Gaziosmanpaşa Bulvarı'ndaki Ali Paşa Camisi'ne doğru yürüyen vatandaşlar, "Polise uzanan eller kırılsın" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

        37

        Güzergahtaki İl Emniyet Müdürlüğü önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlar, buradaki polisler için de slogan attı.

        38

        Ali Paşa Camisi'nde yatsı namazını kılan gruptakiler, şehitler için dua etti.

        39

        Mardin'de dev Türk bayrağıyla yürüyen vatandaşlar, İstanbul'daki terör saldırılarını kınayarak, terör örgütlerine tepki gösterdi. Vatandaşlar, daha sonra, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

        40

        Türk Eğitim-Sen Mardin Şubesi'nce, İstanbul'da 30'u polis, 38 kişinin şehit olduğu terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

        41

        Bu çerçevede, şube binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, dev Türk bayrağı taşıyarak, Karayolları Parkı'na kadar yürüdü. Grup, daha sonra burada, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

        42

        Türk Eğitim-Sen Mardin Şube Başkanı Bahattin Biçer, "Bugün burada İstanbul'da yaşanan kalleş terör saldırısına tepkimizi göstermek için toplanmış bulunuyoruz. Birlikte yaşama irademizi, kardeşliğimizi ve barışı hedef alan İstanbul'daki hain saldırı hepimizi derinden yaralamıştır.

        43

        Hainlere buradan sesleniyorum, hainsiniz, kinimiz her zaman diri kalacaktır. Milletimizin geleceğine ve barış ortamına kasteden bu hain saldırıyı lanetliyor, hayatını kaybeden emniyet mensupları ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, aziz Türk milletine başsağlığı diliyoruz" dedi.

        44

        MARDİN

        Mardin'de, Türk Eğitim-Sen Mardin Şubesi üyeleri ve vatandaşlar, düzenledikleri yürüyüşle İstanbul'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

        45

        Sendikanın 13 Mart Mahallesi'ndeki şubesi önünde toplanan grup, ellerindeki Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Mardin Karayolları Parkı'na kadar yürüdü.

        46

        Saygı duruşunda bulunan ve ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup, burada şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı ve dua etti.

        47

        ELAZIĞ

        Elazığ'da sosyal medya üzerinden iletişim kurup bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak İstanbul'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

        48

        15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda buluşan yüzlerce kişi, tekbir getirerek "Polise uzanan eller kırılsın, şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

        49

        BALIKESİR VE KAYSERİ

        Balıkesir'de, İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle Mevlit Kandili programının ardından "Teröre Tepki Yürüyüşü" düzenlendi. Vatandaşlar, yürüyüş boyunca terörü lanetledi.

        50

        İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınlarında gerçekleştirilen terör saldırısı, Kayseri'de de protesto edildi. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Memur-Sen üyeleri ve vatandaşlar, hain saldırıyı kınadı.

        51

        Konya’nın Ilgın ve Seydişehir ilçelerinde, İstanbul'daki terör saldırısına tepki amacıyla yürüyüş düzenlendi. Sivas'ın Hafik ilçesinde de İstanbul'daki terör saldırısı protesto edildi.

        52

        İSTANBUL

        AK Parti İstanbul İl Teşkilatı, Türkiye Demokrasi Platformu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile Kadın ve Demokrasi Derneği'nin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşu üyeleri, Beşiktaş'taki terör saldırısını lanetledi.

        53

        Trabzon'da bir grup vatandaş 'Teröre Lanet' yürüyüşü gerçekleştirdi.

        54

        Trabzon'un Meydan Parkı'nda bulunan Atatürk anıtı önünde toplanan bir grup vatandaş, dev Türk bayrağıyla 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz', 'Ağlama anne oğlun ölmedi' sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

        55

        İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınlarında dün akşam yaşanan bombalı terör saldırısı nedeniyle düzenlenen yürüyüşte grup adına bir açıklama yapan Serdar Sancak, Trabzon olarak provokasyonlara müsaade etmeyeceklerini belirterek, "Bugün burada toplanmamızın sebebi 38 şehit vermemiz.

        56

        Daha önceki süreçlerde de çok şehitler verdik. Şunu herkes bilsin, Trabzon olarak, Türkiye olarak hep bir olduk, birliğimizi gösterdik. Hainlere karşı her zaman dik duracağız. Trabzon halkı olarak provokasyonlara müsaade etmeyeceğiz. Polis kardeşlerimize yardım edilecek ne varsa yapalım" ifadelerini kullandı.

        57