Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Silivri Cezaevi'nde ilginç yasak

        İddiaya göre Balyoz Davası'nda dün bazı izleyiciler, kafeteryadan aldığı dondurma ve kuru pastaları sanıklara attı. Sanıklara yiyecek verilmesinin yasak olması nedeniyle duruşma salonunun güvenliğinden sorumlu jandarma personeli, izleyicilere engel olmaya çalıştı. Buna rağmen sanıklara kurupasta ve dondurma atılması üzerine jandarma ile izleyiciler arasında gerginlik yaşandı.

        Olaydan haberdar olanSilivriCumhuriyet Başsavcılığı da kafeteryada dondurma ve kuru pasta satışına yasak getirdi. Görevliler kantinden yaklaşık 200 dondurma ve çok sayıda kurupasta satıldığını belirlerken,SilivriCumhuriyet Başsavcılığı da bu eylemi engellemek amacıyla söz konusu yiyeceklerin satışını yasakladı.

        BALYOZ DAVASI'NDA AVUKAT PEKŞEN BÜTÜN GÜN SAVUNMA YAPTI

        İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz Davası'nın öğleden sonraki bölümünde ise tutuklu sanıklar Süleyman Namık Kurşuncu, Necdet Tunç Sözen, Kubilay Baloğlu, Mustafa İlhan, Yalçın Ergül, Rasim Arslan'ın da aralarında bulunduğu 14 sanığın avukatı Haluk Pekşen saat 10.30 sıralarında duruşmaya girerek savunmasına başladı.

        Avukat Pekşen, iddia makanının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunmasında, "İddia makamı eylemden yola çıkılacak yerde, öngörülen amacından yola çıkarak eylemlerin kanıtlandığını farz ederek ileri sürmekte, ceza hukukunun temel kurallarını çiğneyerek ağır bir hukuk yanılgısına zemin hazırlamaktadır" dedi.

        Avukat Pekşen "Esas hakkında mütalaa bir mütalaanın nasıl olmaması gerektiğine tarihi bir ibret belgesidir. Cumhuriyet Savcılığı'nın cezalandırma istemine bakıldığında adı geçenler arasındaki yargılanmayanlar, tutuksuz yargılananlar, tutuklu yargılananlar ayrımının hiçbir tutarlı tarafının olmadığı görülmüştür. Tüm sanıklara aynı cezalandırma talep edilirken farklı yargılamanın izahı yoktur" diye konuştu.

        Birçok sanığın maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için emekli orgeneraller Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman'ın tanık olarak dinlenmesini talep ettiklerini anımsatan avukat Pekşen, "Mahkeme ise, Özkök ve Yalman'ın tanık olarak dinlenmesinin bir katkı sağlamayacağı kanaatine vardı" diyerek kararı eleştirdi.

        Mahkeme heyeti, 250 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek davayı 7 Mayıs Pazartesi gününe erteledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ