Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu cezaevinde intihar etti

        Müslim SARIYAR-Gökay USANMAZ Güngör KARAKUŞ-Hilal ÖZTÜRK-Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        İstanbul’da liseli Münevver Karabulut’u başını testereyle keserek öldüren ve 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Cem Garipoğlu, kaldığı Silivri Cezaevi’ndeki koğuşunda intihar etti. Başına poşet geçirip boğazını iple sıkarak intihar ettiği belirlenen Garipoğlu’nu sayım için giden infaz koruma memurları buldu.

        Türkiye Cem Garipoğlu (23) ismini 3 Mart 2009’da kız arkadaşı liseli Münevver Karabulut’u öldürmesiyle tanıdı. Karabulut’un testereyle kesilip bir çöp konteynerine atılan başı ülkenin kanını dondurdu. İşadamı Hayyam Garipoğlu’nun yeğeni olan Cem Garipoğlu, 197 gün firari olarak yaşadı. Avukatları aracılığıyla 17 Eylül 2009’da teslim olup tutuklanan Cem, 11 Şubat 2010’da hâkim karşısına çıktığında, “Münevver’i cansız görünce kendimi de öldürmek istedim. Ancak yapamadım” dedi. Garipoğlu, 18 Kasım 2011’de, olay tarihinde yaşının 17 olması nedeniyle 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hapis cezasına çarptırıldıktan 34 ay sonraysa Silivri 5 No’lu Cezaevi’nde tek başına kaldığı koğuşunda

        BAŞINA POŞET GEÇİRDİ İPLE BOĞAZINI SIKTI

        Dün sabah saat 08.00 sıralarında sayım için koğuşa giren infaz koruma memurlarınca cesedi bulunan Garioğlu’nun, yapılan inceleme sonucu başına bir poşet geçirdiği, ardından çamaşır asması için verilen iple boğazını sıkarak intihar ettiği belirlendi. Cezaevindeki kamera sisteminin koğuşun ortak avlusunda bulunduğu ve kamera görüntülerinde koğuşa kimsenin girmediğinin görüldüğü belirtildi. Koğuşun en son 02.00’de kontrol edildiği, ilk incelemelerde olayın 02.00 ile 08.00 arasında olduğu tespit edildi.

        ÖLMEDEN BİR GÜN ÖNCE AİLESİYLE GÖRÜŞTÜ

        Cem’in intiharını Cezaevi Savcısı, Mehmet Nida Garipoğlu’nu telefonla arayıp bildirdi. Cenazenin Adli Tıp Kurumu’na götürülüşü sırasında aileden kimse olmadığı görüldü. Aile, Adli Tıp Kurumu’na da gelmedi. Garipoğlu’nun intihar etmeden bir gün önce anne ve babasıyla açık görüşte bir araya gelip görüştüğü, ailesinin edindiği izlenime göre moralinin iyi olmadığı ve psikolojisinin bozuk olduğu ileri sürüldü. Garipoğlu’nun cenazesinin bugün toprağa verileceği öğrenilirken Adli Tıp Kurumu’na giden adını açıklamayan ancak dayısı olduğu öne sürülen

        MÜNEVVER’İN AMCASI: TASVİP ETMİYORUZ

        Münevver Karabulut’un amcası Hüseyin Karabulut, Garipoğlu’nun cezaevinde intiharına ilişkin, “Cem Garipoğlu’nun cezasını çekeceğini, intihar edeceğini beklemiyorduk. Bu, tasvip etmediğimiz bir olay” dedi.

        KARABULUT AİLESİ TAZMİNAT KAZANMIŞTI

        Münevver Karabulut’un ailesi Garipoğlu Ailesi aleyhine 2 milyon TL’lik manevi tazminat davası açtı. Mahkeme Karabulut Ailesi’ne 37.500 lira maddi, 1 milyon 250 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verildi. Kararı Yargıtay onadı. Baba Süreyya Karabulut, kızının ölümünü konu alan ‘Körebe: Kızım Münevver’in ardından’ isimli kitapta Cem’le ilgili de “Bu psikopat keşke kendini öldürseydi” diye yazmıştı.

        GİTAR KUTUSUNDAN KESİK BAŞ ÇIKTI

        18 yaşında hayatını kaybeden ve Beşiktaş Bingül Erdem Lisesi son sınıf öğrencisi olan Münevver Karabulut, dershaneye gitiği dönemde Cem Garipoğlu’yla tanıştı. İlişkileri kısa sürede aşka dönüştü. 3 Mart 2009’da Beşiktaş’ta buluşan çift, Garipoğlu Ailesi’nin Bahçeşehir’deki villasına gitti. Daha sonra Garipoğlu’nun ‘kıskançlık’ olarak açıklayacağı nedenle iki genç tartışmaya başladı. Tartışma büyüdü ve Garipoğlu, 5 aylık sevgilisi Münevver’i art arda bıçakladı. Villadan çıkan Cem, nalburdan testere alıp geri döndü. Testereyle Münevver’in başını vücudundan ayırdı. Evdeki gitar kutusuna da sevgilisinin parçaladığı cansız bedenini koydu. Bindiği bir taksiyle Beşiktaş’a gidip, gitar kutusunu çöp konteynerine attı. Korkunç cinayet, aynı gün bir kâğıt toplayıcısının gitar kutusunu bulmasıyla ortaya çıktı. Genç kızın başının yaralıyken kesildiği belirlendi. Firar eden Garipoğlu, Interpol tarafından aranmaya başlandı. Bu arama 17 Eylül 2009’da sona erdi.

        GARİPOĞLU CEZAEVİNDE HABERTÜRK’E KONUŞMUŞTU

        Cem Garipoğlu, 2012’de Silivri 5 No’lu Cezaevi’nde HABERTÜRK’ün sorularını yanıtlamıştı. Cezası bittiğinde 34 yaşında olacağını ve Çin’e giderek hukuk okumak istediğini anlatan Cem, “Pişman mısın?” sorusunu yanıtsız bırakmıştı. Cezaevinde üniversite sınavına hazırlandığını anlatan Cem, “Adil yargılandığıma inanmadığım için avukat olmaya karar verdim. Bana verilen en büyük ceza aslında vicdanım. Ömür boyu yaşayacağım bunu. Psikologla bir kere görüşebildim. Ruh halim iyi mi kötü mü bilmiyorum. Buradaki herkes gibiyim” demişti.

        AİLESİ DE YARGILANDI

        ‘Canavarca hisle ve tasarlayarak adam öldürmek” suçundan hakkında “ağırlaştırılmış müebbet hapis” cezası istemiyle dava açılan Cem, Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlandı. Aynı davada Cem’in babası Nida Garipoğlu, ‘suç delillerini yok etmek’, annesi Tülay Makbule Garipoğlu ‘yardım yataklık’, amca Hayyam Garipoğlu ‘suçluyu kayırmak’ suçlarından sanık oldu. Baba Garipoğlu beraat etti. Anne ile amcası ise 3’er yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

        AMCASI KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR

        Karabulut cinayetinde suçluyu kayırmaktan aldığı 3 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Cem’in amcası Hayyam Garipoğlu, kayıplara karışmıştı. Garipoğlu’nun deniz yoluyla Yunanistan’a kaçtığı yönde bilgi alan polis, bu iddia üzerine çalışma başlatmış ve amca Garipoğlu hakkında “Kırmızı Bülten” çıkarmıştı. Anne Tülay Garipoğlu, aldığı 3 yıl hapis cezasının 7 ayını cezaevinde geçirdi. Anne Garipoğlu’ysa geri kalanını Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde ‘odacı’ hizmeti yaparak tamamladı. Garipoğlu, 6 ay boyunca haftanın 5 günü 4’er saat adliyede “getir-götür” işi yaptı.

        CEM'İN AVUKATI: PSİKOLOJİSİ BOZUKTU

        Garipoğlu Ailesi’nin avukatlığını yapan Aytekin Kaya intihar olayıyla ilgili olarak, “Cem Garipoğlu’nun psikolojisi bozuktu” dedi. Kaya şöyle konuştu: “Biz en başından beri söylüyorduk. Mahkeme Adli Tıp Kurumu’na rapor alınması için gönderdi ancak ceza ehliyeti yerindedir diye rapor hazırlandı. Cem Garipoğlu’nun ruh sağlığının bozuk olduğunu mahkemede defalarca dile getirdik ancak herkes onu kurtarmaya yönelik bunları söylediğimizi düşündü. Bizim dediğimiz şimdi ortaya çıktı. Gencecik iki insan hayatını kaybetti.”

        SOSYAL MEDYADA GÜNDEME OTURDU

        CEM Garipoğlu’nun intiharı sosyal medyanın gündeminde birinci sıraya yerleşti. Atılan twitlerde kullanıcıların büyük çoğunluğu Garipoğlu’nun intihar ettiğine inanmazken, estetik ameliyatla yüzünün değiştirildiğini, ‘hapisten kaçırılıp intihar süsü verildiğini’ öne sürenler de oldu. Bazı Twitter kullanıcıları, gündem değiştirmek için böyle bir intihar haberinin yayıldığını öne sürdü. İşte Garipoğlu’nun intiharından sonra atılan twitler...

        * Türkiye’nin psikolojimi getirdiği nokta: Ölü taklidi yapıp hapisten kaçırılır mı diye düşünüyorum.

        * Kimbilir hangi garibanı asıp, onu dışarı saldılar.

        * Gündem Kobani’ydi bir anda Cem Garipoğlu oldu.

        * Cem Garipoğlu intihar mı etti yoksa yurtdışına mı kaçtı?

        * Önce asma dendi, şimdi kafaya torba geçirme deniyor,

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ