Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Hazar Ergüçlü: Sosyal medya insanın gerçeklik algısını deforme ediyor - Magazin haberleri
        1

        Habertürk'ten Onur Aydın'ın haberine göre, kampanyayla alakalı Dilan Çiçek Deniz, "Çok mutluyuz çünkü kadınlarla erkeklerin sosyal, politik ve ekonomik anlamda eşit olmasını istiyoruz ve bunu savunuyoruz. Böyle bir projede canım kızlarımla birlikte yer almak çok güzeldi. Sadece kadınlar eşitsizlik ve şiddet yaşıyor diyemeyiz çünkü kadınlar da, erkekler de bunu yaşıyor. Bunun hep birlikte farkına varıp, birbirimize destek olmamız gerekiyor" açıklamasını yaptı.

        2

        Melisa Şenolsun, kampanyayla ilgili, "Üçümüzün yan yana gelme sebebi 'Beraber güçlüyüz. Birbirimizden destek alarak daha iyisini yapabiliriz' mesajını vermekti. Kadının kadına yaptığı kötülük vardır, hepimiz biliriz ama 'Hepimiz aynı zorlukları yaşıyoruz. Gelin kardeşlik yolu çizelim' düşüncesini yaratmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

        3

        "SOSYAL MEYDA GERÇEKLİK ALGISINI DEFORME EDİYOR"

        Hazar Ergüçlü ise Instagramın insanları kötü etkilediğini belirtip, "Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çalışma standartlarında eşitlik konuşulan bir konu. Günbegün gelişme kaydediyor neyse ki. Daha güçlü kadınları görebilmek için ekranda elimizden gelen her şeyi yapacağız. Konuya sadece kadın olarak değil, insan olarak da bakmak lazım. Keşke elimizden daha fazla şey gelse 2 -8 mart arası Instagramlarımızı kapatmanın da dışında. Instagram insanın gerçeklik algısını deforme ediyor. Yanlış algılıyorsunuz bazı şeyleri. Kendi hayatınızın anlamsız olduğunu, şişman, çirkin ve özel olmadığını düşünüyorsunuz. Hepimizin biricik ve özel olduğumuzun farkına varılmasını istiyoruz" dedi.