Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2022 Arjantin'in yıldızı Lionel Messi tek başına zirvede! Devleri solladı - Dünya Kupası 2022 Haberleri
        1

        Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası, müthiş mücadelelere sahne olurken, kapanış maçı da adeta nefes kesti.

        2

        Arjantin ile Fransa'yı karşı karşıya getiren dev finali penaltı atışları sonucunda kazanan Tangocular, 36 yıllık hasretine son verdi.

        3

        Arjantin, tarihinde 3. kez Dünya Kupası'nı müzesine götürürken, turnuvaya damga vuran isim ise Lionel Messi oldu.

        4

        Kulüp ve milli takım formasıyla sayısız başarılara imza atan Messi, kariyerindeki tek ve en önemli eksiği olan Dünya Kupası'na da 35 yaşında kavuştu...

        5

        Kariyerinin son demlerinde inanılmaz bir performans ortaya koyan 'Uzaylı' lakaplı futbolcu, attığı 7 golle Arjantin'in Dünya Kupası'nı kazanmasında başrol oynadı.

        6

        Katar'da birçok rekor kıran Messi, kupa koleksiyonundaki tek eksiği de böylece tamamlarken, kariyeri boyunca kıyaslandığı efsane isimleri de geride bırakmayı başardı.

        7

        EFSANELERİ GERİDE BIRAKTI

        Kariyerinde 42 kupa kaldırarak inanılması güç bir başarıya imza atan Messi, Maradona, Cruyff, Pele, Ronaldo ve Cristiano Ronaldo'nun kazanamadığı tüm kupaları kazanarak adını tarihe yazdırdı.

        8

        Arjantin'le 1986 Dünya Kupası'nda mutlu sona ulaşan Diego Armando Maradona, buna karşın Copa America'yı hiç kazanamadı.

        9

        Brezilyalı Ronaldo, namıdiğer 'Gerçek Ronaldo' ise Dünya Kupası ve Copa America zaferleri yaşamasına rağmen Şampiyonlar Ligi kupasını hiç kaldıramadı.

        10

        Hollanda ve Barcelona'nın efsane futbolcusu Johan Cruyff ise 1974'te final oynadığı Dünya Kupası'nda mutlu sona ulaşamadı.

        11

        Messi'nin en büyük rakibi Cristiano Ronaldo'nun kariyerindeki tek eksik de Dünya Kupası oldu. 37 yaşındaki yıldız futbolcu, çeyrek finaldeki Fas mağlubiyetinin ardından sahayı gözyaşlarıyla terk etti.

        12

        Messi ise kazanılmadık kupa bırakmayarak zirvede adeta tek başına kaldı. Arjantin'in 35 yaşındaki altın çocuğu, artık tam anlamıyla GOAT (Greatest Of All Time) (Tüm zamanların en iyisi) oldu...

        13

        REKORLARI BİR BİR KIRDI

        Messi, Dünya Kupası başarısının yanı sıra Katar'da farklı rekorları da kırdı. Lusail Stadı'nda oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası finalinde Fransa'ya karşı sahaya çıkan 35 yaşındaki Messi, turnuvada 26. kez forma giyerek Alman futbolcu Lothar Matthaus'u geride bıraktı.

        14

        Arjantinli yıldız, turnuvada aldığı süreyle de yeni rekorun sahibi oldu. Messi, bu alanda 2217 dakikayla rekoru elinde tutan İtalyan Paolo Maldini'yi geçti.

        15

        35 yaşındaki Messi, Dünya Kupası'nda onlu, yirmili ve otuzlu yaşlarında gol atan tek oyuncu. Pele, aynı başarıyı dört ayla kaçırmıştı.

        16

        Yarı finalde Hırvatistan karşısında 34. dakikada penaltı atışını gole çeviren Messi, Gabriel Batistuta'yı geride bırakarak 11 golle Dünya Kupası'nda en fazla fileleri havalandıran Arjantinli futbolcu unvanını elde etmişti.

        17
        Haberi Hazırlayan: Uğur Sarıkaya

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ