Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Son Dakika: Oya Aydoğan'ın son durumu ne oldu?
        1

        Arif HÜR/Serkan AKKOÇ/GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’daki evinde önceki akşam yemek yerken fenalaşan Oya Aydoğan hastaneye kaldırıldı. Sanatçı, 12 saat süren açık kalp ameliyatına alındı.

        2

        Sinema oyuncusu ve sunucu Oya Aydoğan, önceki akşam yemeğinde, yediği patates kızartmasının boğazına kaçmasıyla fenalaştı. Yarım saat sonra kusan sanatçı elleri ayakları tutmaz hale gelince yeğeni Ali tarafından hastaneye kaldırıldı.

        3

        Ulus’taki bir hastaneye acil giriş yapan sanatçı ameliyata alındı. Sanatçı, aort damar yırtılması teşhisi konulup hemen ameliyata alındı. Aydoğan’a yapılan ve 12 saat süren açık kalp ameliyatında yırtılan aort damarının yerine suni damar takıldı.

        4

        SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ HASTANEDEN SON AÇIKLAMA

        Aort damarındaki yırtılma nedeniyle ameliyat edilen sanatçı Oya Aydoğan'ın durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

        5

        Anadolu Ajansı'nın haberine göre, hastaneden yapılan son açıklamada, Aydoğan'ın sağlık durumunun halen ciddiyetini koruduğu ve kendisine yoğun bakımda gerekli tedavinin uygulandığı belirtildi.

        6

        Aydoğan, şiddetli sırt ağrısı, sol kolda güçsüzlük ve yüzde uyuşma şikayetleriyle hastaneye başvurmuş, yapılan tetkiklerde aort damarının yırtıldığı tespit edilmişti.

        7

        Ünlü oyuncunun yüksek tansiyon hastası olduğu için gün içinde sık sık limon suyu içtiği, bundan dolayı doktorların ameliyat esnasında kanamayı durdurmakta zorlandığı öğrenildi.

        8

        DAMARI DEĞİŞTİRİLDİ

        Hastaneden dün öğlen yapılan ilk açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı: “Şiddetli sırt ağrısı ve sol kolunda güçsüzlük ve yüzündeki uyuşma şikâyetiyle hastaneye geldi. Yapılan kontrollerde kalpten çıkan aort damarda yırtılma tespit edildi.

        9

        Prof. Dr Ahmet Özkara ve Op. Dr. Halil Hüzmeli tarafından acil olarak 12 saat süren açık kalp ameliyatıyla aort damarı suni damarla değiştirildi. Yoğun bakıma alınan Oya Aydoğan’ın sağlık durumu ciddiyetini korumaktadır.”

        10

        Oğlu Gurur ise annesi ameliyattayken yaptığı ilk açıklamada “Annem gece bir şeyler yerken boğazına kaçıyor, onu çıkarmak için bayağı uğraşıp zorluyor ve damarı çatlatıyor.

        11

        Şu an ameliyattan çıkmak üzere biz de gerekli bilgiyi alacağız, yoğun bakıma alacaklar annemi. Zor bir süreçten geçiyoruz, dualarınızı eksik etmeyin” dedi.

        12

        Haberin duyulmasının ardından Orhan Gencebay, Sevim Emre, Hande Yener, Nuri Alço, Nur Yerlitaş, Ece Erken, Lerzan Mutlu, Ece Erken, Merve Sevi ve Tan Sağtürk gibi dostları hastaneye koştu. Aydoğan’ın sağlık durumu hakkında bilgi alan Nuri Alço, “Başarılı bir ameliyat geçirmiş. Damarın çatlamasıyla olmuş. Şah damarında tıkanma varmış, onu da açmışlar. Sevindirici haber aldık. Kanaması durmuş.” diye konuştu.

        13

        Merve Sevi ise “O bizim neşe kaynağımız. En kısa sürede aramıza dönmesini diliyorum” ifadesini kullandı.

        14

        ACI TESADÜF
        'Söylemezsem Olmaz' programındaki arkadaşı Lerzan Mutlu, Oya Aydoğan'ın annesinin de yıllar önce benzer bir rahatsızlık geçirdiğini anlattı. Mutlu, "Oya Abla bunu hep anlatırdı. Yemek yerken sapasağlam kadın bir anda yere yığıldı. Ondan sonra da toparalayamadı derdi. Oya Abla annesiyle ilgili hep bunu söylerdi. Ali Dayı da Gurur'u aradığında 'aynı anneannen gibi oldu' demiş." dedi.

        15

        YÜKSEK TANSİYON HASTASINDA GÖRÜLÜR

        Prof. Dr. Bingür Sönmez, Aydoğan’ın hastaneye kaldırılmasına sebep olan “aort yırtılması” durumunun tansiyon yükselmesiyle ilgili olduğunu belirtti. Sönmez, şöyle konuştu: “Aortun tabakaları arasına kan sızıyor ve boydan boya aort genişliyor. Yüksek tansiyon hastalarında görülür.

        16

        Genişlemiş aort kolayca yırtılabilir ve o anda bir ağrı oluşur. Hasta, muhtemelen bu ağrıyı boğazına bir şey düğümlenmiş şeklinde algılamış olabilir.

        17

        Ancak boğazında gerçekten bir şey varsa, aşırı zorladıysa ve tansiyonunu çok yükselttiyse bu da böyle bir şeyi tetiklemiş olabilir.” Sönmez, vakaların yüzde 30’unda anında ölüm gerçekleştiğini söyledi.

        18

        GAZETE HABERTÜRK YAZARI ESİN ÖVET O GÜNÜ ANLATTI

        HERKES ŞAŞKIN HERKES ŞOKTA


        Tam da Anneler Günü. Sabah Oya Abla’ya (Aydoğan) mesaj attım, Anneler Günü’nü kutladım. Ama geri dönmedi. Normalde hemen döner telefonuma. Saatler sonra ameliyatta olduğunu öğrendim.

        19

        Oğlu Gurur Aydoğan’ı aradığımda ameliyatın 12 saat sürdüğünü söyledi. Hastaneye koştum. Herkes şokta. Ben de öyleyim. Oya Abla’yla 1.5 yıl çalıştık. Her gün canlı yayında birlikteydik.

        20

        Onun gibi yavaş yemek yiyen ve sakin konuşan birini daha hayatımda görmedim. Bu nedenle, olayın yemek yerken olduğunu duyunca daha şok oldum. Akşam 20.30’da yemek yerken, üstelik patates kızartması yerken oluyor.

        21

        Patates çizmiş boğazını. Yanında yeğeni Ali varmış. Oya Abla yarım saat boğazında kalan patatesi çıkarmaya çalışmış. İşte olan bu arada oluyor. Çok zorluyor. Sonra yüzünün sol tarafında bir tuhaflık oluşuyor ve acilen hastaneye kaldırıyorlar.

        22

        O sırada en yakın arkadaşı Sevim Emre ile konuşmuş. Hastanede doktor beklenmiş ve 01.30’da ameliyata alınmış. 12.20’de ameliyat son bulmuş.

        23

        Şimdi yoğun bakımda, sevenleri de şokta. Hastane bahçesi tüm dostlarıyla, sevenleriyle doluydu. Oya Abla’yı çok severdim, hem de çok. Ama bu kadar sevdiğimi bilmiyordum.

        24

        Bu durum ona hiç yakışmadı. Ama uyanana kadar da net bir şey söyleyemeyeceklerini belirtiyor doktorlar. Bir an önce kendine gel Oya Abla. Çok sevenin var, unutma...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ