Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Oya Aydoğan son yolculuğuna uğurlandı

        Aort damarı yırtılması sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Oya Aydoğan için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlendi. Törene katılan Aydoğan'ın yakınları ünlü sanatçının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

        Evinde patates kızarması yerken fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede dün sabah saatlerinde hayatını kaybeden 59 yaşındaki Oya Aydoğan için ilk tören, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenildi.

        Aydoğan'ın yakın arkadaşı Sevim Emre anma töreninde duygusal bir konuşma yaptı. Emre, Aydoğan için yazdığı dugusal mektubu okurken gözyaşlarına hakim olamadı.

        Törende duygularını paylaşan Orhan Gencebay şunları söyledi; Yani konuşacak çok şey var... Herkesi çok sevdiğini bildiğim için, biz de onu çok seviyoruz. Sözü çok uzatmıyorum ve başsağlığı diliyorum.

        SEVİM EMRE: BİZ YİNE HEP BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ

        Orhan Gencebay'ın eşi Sevim Emre ise yakın arkadaşı Oya Aydoğan'a yazdığı mektubu gözyaşları içinde okudu. İşte Emre'nin yazdığı o duygusal mektup;

        "Canım Oya'm neden yazıyorum? niye yazıyorum? bilmiyorum.. Çaresizim, üzgünüm. Düşünüyorum da kaç yıldır Oya gibi işledik dostluğumuzu. Kâh güldük güzel günlerde kâh ağladık. Sen hep yanımızdaydın. Vefalıydın, benim can dostumdun.

        Bu mektup senin için. İnşallah iyileştiğinde sen de okuyacaksın hayat böyle işte ne olacağını asla bilemiyor insan aslında sevdiklerine duygularını söylemeli hiç bir şeyi ertelememeli ama sen benim seni ne kadar çok sevdiğimi biliyorsun değil mi? Benim oy oyum iyileşeceğine canı gönülden inanmak istiyorum bir hafta oldu. Sen uyuyorsun kötü hiç bir yorumu duymak istemiyorum kulaklarımı tıkadım soran gözlerle doktorların gözünün içine bakıyorum içimden bir ses sabır diyor da kendime soruyorum ben nasılım? Nasıl mıyım bilmiyorum. Canım hem üzgünüm, hem umutluyum hem de çok korkuyorum. Günlerdir dua ediyorum yalvarıyorum Rabb'ime seni ailene yavruna sevdiklerine ve bizlere bağışlasın diye.

        Çığlıklarım boğazımda düğümleniyor. Gözyaşlarım içime akıyor. "Karamsarlık korkaklıktır." diye bir söz duymuştum. Aynı ruh hali içindeyim ama yine de içim umut dolu. Senin adına canım Oya'm. Dost düşman kötü günde belli olur derler. Nasıl dost biriktirmişsin, soğuk hastahane koridorlarında gördüğüm yüzlerce tanıdık tanımadık yüz herkes senden iyi bir haber almak için burada soran gözlerle. Endişeyle bakıyorlar. Çaresiz binlerce gönül dostumun duaları içimi ısıtıyor. Yoğun bakımın önünde oradan gelecek müjdeyi bekliyorum. Senin iyi olman sağlıkla uyanman için Rabbim'den şifa isteyenlerin nefeslerini Rabbim'e seslenişlerini duyuyorum. İnşallah o güzel gözlerindeki sevinç gözyaşlarıyla bize doğru koştuğunu göreceğim. Sen yeter ki hayata sımsıkı sarıl. Bırakma seninle yine dertlerimizi mutluluklarımızı paylaşacağız ve sen bana yine 'Sevimişkom' diyeceksin. Eksik kalan yanım tamamlanacak ve biz yine hep birlikte yürüyeceğiz. Bu hayat yolunu acıları geride bırakıp unutarak.."

        Ünlü sanatçının konser salonuna getirilen tabutunun üzerine yakınları ve sanatçı dostları karanfil bıraktı. Ünlü sanatçının tabutuna sarılan sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Oya Aydoğan'ın oğlu Gurur Aydoğdu ise annesinin tabutunun başında dua etti.

        "OĞLU İÇİN KENDİ HAYATINI İKİNCİ PLANA ATARDI"

        Ünlü isimlerden Safiye Soyman'da Aydoğan'ın kendisine aldığı kolyenin hikayesini gözü yaşlı anlatarak. "Bana 10 sene önce aldığı kolyeyi taktım bugün. 'Sana nazar değmesin' diyerek bana bu kolyeyi almıştı. Ben bunu bugün taktım" şeklinde konuştu.

        Sanatçı Nuri Alço'da Aydoğan ile ilgili anısını anlatarak, Aydoğan'ın kendisine hep neden evlenmediğini sorduğunu söyleyerek, "Biricik oğluna çok bağlıydı ki, yani onun üzerine kendi yaşantısını hayatını ikinci plana atan bir insandı. Gerçekten çok severdi oğlunu" dedi.

        Törene katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'da Aydoğan ile önemli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Sosyal duyarlılığı ile bizimle beraber olmuştu. Çok kötü bir tesadüf oldu. Görüştükten sonra bu rahatsızlığı yaşadı ve hayatını kaybetti. Son vasiyeti'de Beşiktaş'ta defnedilmekti, Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

        Aydoğan'ın cenazesi buradaki törenin ardından ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılınmak üzere Levent Camii'ne götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ