Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar Soner Arıca: Saçlarımı kesmek, kafamı kesmek gibi bir şeydi

        Kendisiyle özdeşleşen uzun saçlarını kestiren Soner Arıca, HT Magazin'den Serkan Öztürk'e konuştu. ‘Dönsen Bile’ şarkısıyla adından söz ettiren 51 yaşındaki ünlü popçu, yeni imajı sonrası modellik teklifleri aldığını açıkladı: “Katalog çekimi için teklifler geliyor.”

        ‘Dönsen Bile’ hayırlı olsun... Single’ın çıkış sürecinden bahseder misiniz?

        Soner Arıca: Bu şarkı Selami Bilgiç’in projesiydi. Bugüne kadar pek çok değişik projede bir araya geldiğimiz Selami’yle şarkılar üzerine sürekli diyalog halindeyiz. Bir gün onun şarkı listesine baktığımda ‘Dönsen Bile’yi gördüm ve ‘Bunu mutlaka ben okuyacağım’ dedim.

        REKLAM

        Selami Bilgiç: Single yapma projemiz yoktu. Ben durmadan listeler gönderiyorum, hatta demolar yapıyorum şarkılarla alakalı... Listeyi ona gönderdim, ‘Kim neyi okuyorsa okusun, ‘Dönsen Bile’yi kesinlikle ben okuyorum. Başkasına okutmam’ dedi ve düet yaptık.

        Bu şarkıyı sizin açınızdan farklı kılan neydi?

        S.B.: DJ projesi denildiğinde bir önyargı oluşuyor. Radyolarda ve televizyonlarda çalınabilir bir sound ürettik. İnsanlar da beğendi.

        S.A.: ‘Dönsen Bile’nin zaten kendinden kaynaklı bir enerjisi vardı. O avantajla yola çıktık. Selami çok iyi düzenledi şarkıyı çok titizdi. Duyguyla matematiği bir araya getirdiğimiz doğru bir iş yaptık. Selami’nin dediği gibi çok sert olmamalı ama yumuşak da olmamalıydı. Çünkü biz bir dans şarkısı yapıyorduk. Üstelik ‘Aşkın Saniyesi’ gibi benim çok tutmuş bir şarkımın üzerine yaptığımız için bizi zorlayan birçok faktör vardı. Çok güzel bir altyapı yaptı, ben de kariyerimin en iyi yorumlarından birini yaptım diyebilirim bu şarkı için.

        Son dönemlerde şarkıcılar ve DJ’ler bir araya gelip parçalar yapıyorlar ve oldukça ilgi görüyor. Buna ilişkin neler söylersiniz?

        REKLAM

        S.B.: Aslında DJ ve şarkıcı durumu 10-15 yıl önce Avrupa’da başladı. Türkiye’de ilk yapan insanlar ben ve yakınımdaki arkadaşlarımdı. Son dönemde iyice arttı. Bunun nedenlerinden biri de DJ müziğinin çok popüler olması.

        Cover şarkılara da ciddi bir rağbet söz konusu...

        S.A.: Ben zaten cover şarkılarla anılan bir adam oldum. Mesela ‘Yüreğime Ektim Seni’, ‘Sarhoş’,’ Sen Mutlu Ol’, ‘Tanrı Misafiri’... Aslında çok özel bir durum olmadığı sürece bir cover daha yapmak istemiyorum. Artık yeni şarkılar istiyorum.

        Son dönemde siz de şarkılarını tekli olarak yayınlayan sanatçılar kervanına katıldınız. Yeni bir albüm var mı ufukta?

        S.A.: Çok yeni iki şarkı yaptım. Onların da bu albüme girmesini istiyorum ama onlar girerse iki şarkıyla yer değiştirmek durumunda kalacaklar. O kararı da demolarından sonra vereceğim. Mayıs ayında çıkaracağımız albüm için harıl harıl çalışıyoruz. Mayısta bir single çıkarabiliriz. (Gülüyor). Öyle olursa albüm temmuza kalabilir.

        REKLAM

        Uzun yıllar sonra uzun saçlarınızı keserek yenilendiniz. Yeni imajınızla ilgili geri dönüşler nasıl?

        S.A.: Yıllarca benimle iş yapanların imajımla, saçımla ilgili konuşmasına çok kızardım. Son kliplerimin yönetmeni Gökhan Özdemir’le şöyle bir karar verdik: Arka arkaya bu sektörde yapılabilecek en iyi klipleri çekeceğiz. Bu durumda beni de biraz değiştirmek gerekiyordu, “Soner saçlarını keser misin?” dedi. “Şarkıcılıktan da önce, 20 küsur yıldır uzun saçlıyım” dedim, “Kafamı kesmek” gibi bir şeydi benim için. Düşünsene imzam gibi, mühür gibi artık. “Yapacağımız şeye hizmet edecekse tamam” dedim. Sette kesildikten hemen sonra kameranın önüne geçtiğimde ruh halim değişti, bana da çok iyi geldi. Bilseydim bu kadar bekler miydim...

        Yeni imajınızdan sonra tekrar podyuma çıkma teklifleri geliyor mu?

        S.A.: Podyuma çıkmak değil de katalog çekimi ile ilgili bir teklif geldi. ‘Spor yaptım, saçları kestim hadi şimdi katalog çekeyim’ demek biraz garip olacak. Daha tasarım bir proje lazım galiba.

        ‘Lunaparktaki çocuk gibiyim’

        Bugüne kadar 66 kez klip çektiniz. Bu rekoru hangi sayıya kadar geliştirmeyi düşünüyorsunuz?

        S.A.: Benim niyetime göre hareket edersek 100’üncü klibi görürüz.

        Kliplerine en çok özen gösteren şarkıcılardan birisiniz. Bunun özel bir nedeni var mı?

        S.A.: Yani şimdi 66 klibinde hepsi of şahaneydi diyemeyiz, öz eleştiriyi de yapmak lazım. ‘Bunu niye yaptık’ dediğim zamanlar oldu. 66’nın 16’sını çok rahat liste dışına koyabiliriz yani. 30 tanesi çok iyi işlerdi günün şartlarına göre. Bir şarkıyı doğru resimlemek çok önemli bir şey. Doğru buluşma olduğunda çok güzel oluyor. Biraz lunaparkta oynayan bir çocuk gibi düşünebilirsiniz beni. Bir çocuk için lunaparka gitmek en önemli şeydir ya, benim şarkılarla, stüdyoyla, kliplerle ilişkim böyle.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ