Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya 'Su testisi su yolunda kırıldı' davası başlıyor

        SEDEF ŞENKAL DEMİR / AHT

        Defne Joy Foster'ın eşi İlker Yasin Solmaz ve annesi Hatice Foster'ın, avukatları Ayşegül Mermer aracılığıyla açtığı 100 bin liralık manevi tazminat davası bugün İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde başlıyor.

        Foster'ın ölümünün ardından 4 Şubat 2011 tarihli Sabah gazetesi ve internet sitesinde Hıncal Uluç'un "Böyle bir insana öldü diye saygı duymamı kimse benden beklemesin. Defne'nin ölümü tipik bir su testisi su yolunda kırıldı olayıdır" dediği köşe yazısı için, "Davalının bu yazısı şüphesiz ki bir ölünün ardından yapılabilecek büyük bir haksızlık, hakaret ve iftiradır" denilerek açılan davada çıkacak kararın, köşe yazısının yayınlandığı sayfada tam metin olarak yayınlanması da istendi.

        İstanbul Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 28 Şubat 2011 tarihinde verilen dilekçede, basın yoluyla kişilik haklarına saldırı nedeniyle İlker Yasin Solmaz ve Hatice Foster'ın uğramış olduğu manevi elem ve ıstırabın bir nebze de olsa telafisi için 100 bin TL manevi tazminatın olay tarihinden itibaren işleyecek faizi ile birlikte tahsili istendi. Mahkeye verilen dilekçede Hıncal Uluç'un yazısına da yer verildi.

        Dilekçede davaya konu yazıda yer alan cümlelerde, İlker Yasin Solmaz'ın kamuoyuna, tamamen gerçeğe aykırı, doğruluğu hiçbir resmi ya da adli kurumca kanıtlanmamış bilgilere dayanılarak, "Aldatılan, karısı bekar erkeklerle gayri ahlaki yaşantı içinde olan, bu nedenle toplum önünde küçük düşmüş" bir kişi gibi tasvir edildiği de belirtildi. Dilekçede ayrıca "Su testisi su yolunda kırıldı" deyimin sözlük anlamının "Bir kişi amaç edindiği işte kazaya uğrar" olarak tanımlanarak Foster'in küçük düşürüldüğü de belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ