Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya 'Mizaha baskı kabul edilemez'

        Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Yönetim Kurulu, Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'nun, 'Size' ve 'Harakiri' dergilerine yönelik, 'muzır neşriyat' kararına ilişkin, ''Mizaha baskı kabul edilemez. Bu tür uygulamalar mizahı daha da güçlendirir'' ifadesini kullandı.

        TGS Yönetim Kurulu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verdi:

        ''Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulunun, Harakiri mizah dergisine, '18 yaşından küçüklerin maneviyatı üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğu' gerekçesiyle sınırlama getirmesi, düşünce ve ifade özgürlüğü açısından kabul edilemez. Kurul, Harakiri dergisinin ilk sayısı için aldığı kararla, 18 yaşından küçüklerin korunmasına yönelik yasanın kendisine verdiği yetkiyi 'mizaha baskı' aracı olarak kullanmak istemiştir.

        Kararla, Türkiye'de ilk kez bir mizah dergisi poşete sokulmuştur. Amaç, fikir emekçilerine daha ilk sayıdan gözdağı vermek midir? Uygulama, son dönemlerde sıkça kullanılan 'ileri demokrasinin' bir sonucu mudur? Bu da ayrı mizahtır.

        Mizaha baskı kabul edilemez. Bu tür uygulamalar mizahı daha da güçlendirir. Mizahı 'muzır' bulan anlayış, bu çağa ve ülkemize yakışmamaktadır. Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak, Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'nun, 'mizahı poşete sokma' kararını kınıyoruz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ