Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya 'Cezaevlerinde 1 değil 5 gazete çıkaracak kadar gazeteci var'

        Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından Vodafone’un katkılarıyla, sansüre direnişin 103. yıldönümünde düzenlenen “2011 Basın Özgürlüğü Ödülleri’’ töreni CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katılımıyla Dolmabahçe Sarayı Has Bahçe’de gerçekleştirildi.

        Törende “2011 Basın Özgürlüğü Ödülü’’ ödülü, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi’ye verildi. Teşekkür konuşmasında, sansüre direnişin 103. yıldönümü nedeniyle cezaevlerindeki gazetecilerin mektuplarıyla hazırlanan “Tutuklu Gazete”den de bahseden İpekçi, gazetenin 39 tutuklu ve hükümlü gazeteci kadrosu ve 1 konuk yazarıyla, sansüre direnişin bir simgesi olarak çıktığını vurguladı.

        İpekçi, “Cezaevlerinde 1 değil 5 gazete çıkaracak kadar gazeteci kadrosu var. Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü gazeteci sayısı 70’e ulaştı’’ diye konuştu.

        AHMET ŞIK’A ÖDÜL

        Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Şık da “Basın özgürlüğü yolunda tutuklu bulunan bütün gazetecileri temsilen’’ ödüle layık görüldü. Şık’ın ödülünü avukatı Fikret İlkiz aldı.

        “Kurum’’ dalında ise “kısa sürede sonuç alıcı örgütlü mücadele yapısına ulaşması, basın özgürlüğü yönünde aktif örgütlü mücadeleye sunduğu önemli katkılar, sağladığı motivasyonlar ve sonuçlar açısından’’ Gazetecilere Özgürlük Platformu’na verildi.